Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
08

ÓVODÁSAINK
ISKOLÁST JÁTSZOTTAK

2020. január 8. (szerda)

Óvodásaink rendszeresen vendégeskednek az iskola falai között, de január 8-i látogatásuk különlegesebb volt az eddigieknél. Most hagyományos elrendezésben sorakoztak a padok a rájuk váró termekben, azzal a különbséggel, hogy hárman is odatelepedhettek egy-egy asztalhoz. Középen mindenütt egy elsős ült, aki a kicsik munkáját segítette, és piros pontokkal halmozta el őket jó megoldások esetén.

Milyenek voltak a feladatok? Milyen taneszközt használtak az ovisok?

A tanító nénik „Vidám fejtörők” címmel egy foglalkoztató füzetet állítottak össze, külön erre az alkalomra, mely tele volt komoly, leendő iskolásoknak való feladatokkal. A motivációs képek, feladatábrák, kerettörténetek mind-mind a farsanghoz kapcsolódtak. A gyerekek egy táncos mulatságot ábrázoló képen számláltak, téri tájékozódási, hangelemző, memóriafejlesztő feladatokat végeztek. Mikor színes mértani alakzatokból ismétlődő sormintákat alkottak, a tanító nénik azt mondták, hogy „királylányoknak való gyöngysort fűznek”. A maszkabálok elmaradhatatlan szereplői, a bohócok, a sorok és oszlopok között „kalauzolták” a gyerekeket. Írás-előkészítő feladatként az ő jelmezük szélvarrásaira emlékeztető hullám-, cikk-cakk és hurokvonalakat kellett átírniuk a leendő iskolásoknak.

Úgy tűnt, csupa szórakozás az egész „tanóra”, de bizony Zsuzsi néni, Zsanett néni, Niki néni és Magdi néni tudták, hogy itt már nagy figyelmet igénylő munka zajlik, így a gyerekekre ráfér időről-időre egy kis pihenés. Többször megszakították a komoly feladatvégzést, hogy mozogjanak és mondókázzanak.

A 4. osztályosok, nagy bánatukra, nem lehettek jelen tanítóikkal a különleges eseményen, de nagy buzgalommal segítettek a termek kialakításánál, eszközök előkészítésénél, de még a meglepetések összeállításánál is.

Az ovisok büszkén tértek vissza csoportszobáikba az újabb iskolás tapasztalatokkal, a még sok kihívást rejtegető füzetkéikkel, tudós baglyokkal díszített ceruzáikkal és vidám, egérkés könyvsarkaikkal, amit jó munkájuk jutalmaként gyűjthettek be.

A megérdemelt jutalomról elsőseink sem maradhattak le. A tanító nénik nekik is ajándékoztak könyvsarkokat, hiszen iskoláshoz méltóan, sok tudással, türelemmel és nagy igyekezettel segítették leendő társaikat.