Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
17

VÁROSI AMATŐR EGYÉNI
SAKK DIÁKOLIMPIA

2019. január 17. (péntek)

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében került megrendezésre az általános iskolás diákokvárosi diákolimpia egyéni amatőr sakkversenye.

A megmérettetésen négy iskola (Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, Felsővárosi Általános Iskola, István Király Általános Iskola, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda) összesen 56 tanulója küzdött a helyezésekért.

Az „Amatőr” kategóriában azok a tanulók indulhattak, akik a 2019. szeptember 1-jén kiadott standard és rapid FIDE-listán értékszámmal nem rendelkeztek.

A verseny négy korcsoportban, fiú-lány bontásban, azaz nyolc csoportban került lebonyolításra, a csoportok létszámától függően körmérkőzéses, illetve ötfordulóssvájci rendszerben,15-15 perces játékidővel. A gyerekek színvonalas partikat játszottak, rendkívül sportszerűen. Nem csoda, hisz az iskolákból korlátozott létszámban indulhattak a sakkot szerető versenyzők: az egyes korcsoportokban a fiúknál és a lányoknál is legfeljebb hat főt lehetett nevezni.

Eredményeink (dobogósaink):

1. helyezés:
Lévai Laura Luca (4.a)
Kizman Ádám Iván (4.b)
Farkas Ibolya Szimonetta (8.)

2. helyezés:
Welchner Dóra (2.b)
Alonso-Ibarra Emilio (5.b)
Kiss Virág (6.b)
Schlauszki Fanni (8.)

3. helyezés:
Alonso–Ibarra Dániel (3.b)
Lambert Ágota (5.b)
Lukács Eszter Sára (5.b)
Demeter Roland (6.a)
Mátrai Tábita (8.)

Iskolánkat 31 tanuló képviselte, s igencsak örömteli, hogy 12 sakkozónk dobogós helyen végzett. Tanulóink 3 aranyérmet, 4 ezüstérmet és 5 bronzérmet tudhatnak magukénak.

Köszönet Dr. Peresztegi Nagy Róbertné Klári néninek a mindig lelkes és fáradhatatlan felkészítésért!