Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
22

TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT…

2020. január 22. (szerda)

Ahogyan az elmúlt években, úgy az idei január 22-én is összegyűlt az egész iskola közössége, hogy együtt ünnepelje meg a magyar kultúra napját.

A 6. évfolyamosok közös produkciója mellett az énekkar és a tanári női kar közös szereplése is része volt az eseménynek.

A magyar kulturális sokszínűséget próza-, vers- és dalrészletek is bizonyították, s az előadás külön ékessége volt Ludvig Liliána és Jámbor Nóra néptánckettőse. Közösségi élményként a műsor közepén valamennyi jelenlévő együtt énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt, zárásként pedig a tanárokkal kiegészülő énekkar ajkairól zengett Beethoven Szózat-kánonja.

A színes és fordulatos ünneplés a legtöbb résztvevőben megerősítette a nap vezérgondolatát: a kultúránkban való gyökerezés teremti meg a lehetőséget, hogy magasabb értékek (az Ég) felé szárnyalhassunk. Ezért azonban minden nap tennünk kell kitartóan, állhatatosan, rendületlenül, hiszen valamennyi kulturális érték (legyen az szellemi, vagy tárgyi érték) az odaadó munka által születik.

A műsort Náray-Szabó Lívia néni és Gyenese Ági néni koordinálta. Szereplők: Csizmadia Boglárka, Demeter Roland, Kovács-Bátki Milán, Nikolics Lilien és Pap-Wellner Teofil István a 6.a osztályból, valamint Berta Kata, Kovács Mátyás, Sturm Levente és Szücs Boglárka a 6.b osztályból.

Köszönjük szépen lelkes és méltó szereplésüket!

 

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Magyar kultúra