Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
24

TIZENKÉT DÍJBÓL HÁROM „SZENTIMRÉSEKÉ”

2020. január 24. (péntek)

Január 24-én tartották a XV. Tollpihe Fejér megyei Meseíró Pályázat ünnepélyes eredményhirdetését a Városháza dísztermében. Tanulóink mesék, meseírás iránti nagy érdeklődését mutatja, hogy ebben az évben is közel 30 pályamunkával neveztünk a megmérettetésre.

A díjátadón a szervezők kiemelték a meseolvasás, meseírás számos fejlesztő hatását: többek között önismeretet tanít, empátiára nevel, szókincset fejleszt és példaképeket ad. Néhány hasznos tanács elhangzása után pedig biztatták a gyerekeket a folytatásra, további írásra.

A neves szakemberekből álló zsűrinek nem volt könnyű dolga. Sohonyai Edit írónő, Benkő Andrea műsorvezető, valamint Kozáry Ferenc színművész a három kategóriában összesen 180 mesét értékelt. Tanulóink kiemelkedő eredményességét bizonyítja, hogy a kiosztott 12 díjból hármat „szentimrések” vittek haza.

Kiss Nadin Emma, 3.b osztályos tanulónk A varázslatos spicc-cipők című meséjével 2. helyezést ért el. Sohonyai Edit értékelésében kiemelte a jó szerkesztésmódot, valamint azt a magas színvonalat, mellyel már most megállná a helyét az írás irodalmi folyóiratokban.

Hoffman Dorottya, 6.b osztályos tanulónk A tükör című meséjével szintén 2. helyezést ért el. Kozáry Ferenc felhívta a figyelmet az írás különleges időhasználatára, valamint arra, hogy a szerző nem felejtett el tanítani, nevelni a meséjével.

Farkas Réka Rebeka, 7.a osztályos tanulónk pályamunkájával, A mesetündér és a mesék című alkotással nem kisebb jutalmat kapott a különdíj mellé, mint azt, hogy a helyszínen színre vitték a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai. Benkő Andrea értékelésében kiemelte, hogy Rebeka meséje jól rávilágított rohanó világunk sajnálatos jellegzetességére, amelyben egyre többször el-elmarad a meseolvasás, mesemondás. A művet olvasva talán ráébredünk a mesék különlegességére.

Sok szeretettel gratulálunk valamennyi pályázó és díjazott tanulónknak, valamint az őket a meseírásra buzdító Bakter Lászlóné Éva néninek és Farkas Eszter néninek.

A szekesfehervar.hu városportál híradását itt olvashatják, az eseményről készült galériába pedig itt pillanthatnak bele.

A Fehérvár Televízió is tudósított az eseményről.

A fényképeket Kiss László fotográfus készítette.