Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

febr.
05

KÉK MACSKÁK ÉS RÓZSASZÍN MEDVÉK

2020. február 5. (szerda)

A farsangi időszak beköszöntével ismét kézműves foglalkozásra hívtuk alsó tagozatosainkat.
A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó néhány hétben iskolánkban is több közösség tart farsangi mulatságot, így különösen időszerű volt a Teker Éva néni vezette barkácsolás.

Ezúttal is az 5.b osztályosokBalázs Bálint, Bodzsár Vanda, Kincses Júlia, Kiss Míra Szonja, Kuti Zoé, Lambert Ágota, Lőrincz Lilla, Lukács Eszter Sára, Neulinger Renáta és Sellei Luca Lili – segítettek Éva néninek a lebonyolításban, az előkészületekben és az utólagos rendrakásban.

Évfolyamonként érkeztek a diákok a foglalkozás helyszínére, ahol elsőként végignézhették a kínálatot a táblánál, azaz választottak a kihelyezett, tizenkétféle mintadarab közül tetszésüknek megfelelően.
Ha eldöntötték, mit szeretnének készíteni, ahhoz az asztalhoz ültek, ahová az ötödikesek annak a mintadarabnak az alaklemezeit, alapanyagait tették.

Farsangi téma lévén farsangi bohócok készültek az egyik asztalnál, mégpedig harmonika-testtel és persze jó nagy, piros orral. Ennél az asztalnál kétféle farsangi szemüveget is lehetett alkotni, amelyeket aztán csillámragasztóval, flitterekkel díszíthettek kedvük szerint a gyerekek.

A többi asztalnál különféle állatálarcok kerültek ki a kezek alól. Méhecske, katica, béka, maci, cica, nyuszi, de még kardfogú tigris és nagyfogú egérke is helyet kapott a választékban.

Minden évfolyam esetén más-más álarc volt a kedvenc. A kisebbek inkább nyuszivá szerettek volna alakulni, a nagyobbak között népszerű volt a tigris. A rókaálarc és a hagyományos farsangi szemüveg valamennyi korosztályban sláger volt.

A végén az elkészült maszkokra kalapgumi került, így már az osztálytermekbe történő visszavonulás során ott díszelgett az arcocskákon a sokféle papírdísz. Sőt, a napközi végén levonuló osztályok is maszkban, szemüvegben pompáztak, mert még a sapka fölé is felkerültek az elkészült alkotások.

Ismét gazdagabb lettek a gyerekek az alkotás élményével, és még a farsangi mulatságokra is készülhettek, vagy csak egyszerűen belebújhattak egy elképzelt lény bőrébe egy rövid időre, a képzeletük és egy maszk segítségével.

 

Képtár (iskola) > 2019-20. tanév > Farsangi kézműves