Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

febr.
14

FARSANGI MULATSÁG ÉNEKKEL, TÁNCCAL ÉS SOK MEGLEPETÉSSEL

2020. február 14. (péntek)

Az idei év utolsó farsangi rendezvényére, a felső tagozatos farsangi mulatságra február 14-én került sor.
A korábbi évekhez hasonlóan izgalmas játékok, finom házi sütemények, zene, tánc és sok meglepetés várta a gyerekeket.

A délután egy kis „munkával” kezdődött, ugyanis a gyerekeknek különböző helyszíneken egyéni és csoportos versenyek keretében kellett számot adniuk ügyességükről, kreativitásukról és leleményességükről. Mindehhez természetesen a rögtönzött csapatok jó együttműködésére is szükség volt.

Sok más mellett kipróbálhatták az ugróiskola lábat és kezet is igénylő változatát, átkelhettek az „aknamezőn”, de varázsszőnyegen is utazhattak és egy kínai ételfutár bőrébe is belebújhattak. Természetesen a fánkevő verseny és a lufis tánc is nagy sikert aratott. Az állomásokon színes tallérokat, vagyis pizzafeltéteket gyűjtöttek a gyerekek, melyeket a vetélkedők után ajándékokra tudtak beváltani.

A játékok után a várva várt táncverseny következett, melyre összesen húsz csapat nevezett. A jobbnál jobb produkciók alaposan megdolgoztatták a zsűrit, mely végül az alábbi csapatokat díjazta.

  • Horváth Eszter Réka – Mátrai Tábita – Schlauszki Fanni (8.)
  • Fekete Csaba – Gergely Péter – Neulinger Levente – Sturm Levente (6.b)
  • Páthi Berta – Péter Jázmin (5.a)
  • Kovács Márton Adrián – Lakatos Nikolasz (5.b)
  • Radnai Patrik– Tóth Balázs (6.b)
  • Bakó Hanna – Bányász Gyula (7.a)

Az eredményhirdetést követően egy szintén sokak által várt esemény, a pizzázás következett. Amikor mindenki jóllakott, ismét mozgásba lendült a társaság, ugyanis Péti Zsuzsi néni és néptáncosai egy meglepetéstánccal készültek. Szerencsére nem kellett sokáig győzködni a közönséget sem, hogy csatlakozzanak, így hamarosan egy nagy közös tánc bontakozott ki a megmozdulásból.

Az est további részében is folytatódott a zene és a tánc. Az osztályok által választott Just Dance és karaoke zenék biztosították a felhőtlen hangulatot. Kicsik és nagyok egyaránt mosolyogva, sokan némileg rekedten, de maradandó közösségi élményekkel feltöltődve zárták a farsangi időszakot.

Köszönettel tartozunk Farkas Eszter néninek az esemény feladatainak koordinálásért, a sok vidámsággal, mókával teli pillanatért.