Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

25
ápr. 19

BŐVÜL ÉS MEGÚJUL ISKOLÁNK

2019. április 25. (csütörtök)

Spányi Antal megyés püspök úr, intézményünk fenntartója és az SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft. képviselője, Halenár István úr, a mai napon aláírta a több mint 1,8 mrdFt-os költségvetésű épületbővítési és-felújítási projekt kivitelezési munkálatairól szóló szerződést.

Az állami, Európai Uniós, valamint fenntartói támogatásból megvalósuló hatalmas beruházás keretében – a tetőtér újraépítésével és hasznosításával – iskolánk újabb szinttel bővül – benne öt tanteremmel és új tanári helyiségekkel; egy korszerű, lifttel akadálymentesített lépcsőházzal; továbbá egy süllyesztett, „multifunkciós” aulával, közösségi térrel.  Megújul a teljes iskolaudvar, korszerű borítást kap a focipálya és izgalmas elemeket az áthelyezett játszóudvar. Valamennyiünk által megkedvelt, nagyon szép gömbakácaink, valamint iskolaudvarunk régi, nagy fái érintetlenül maradnak. Az új aula teteje egy szintre kerül az óvodai udvarral, s azzal egybeolvad, ily módon – kicsit „zöldebben” – megőrizzük eddigi udvarterületünk méretét.

Iskolánk tanulói létszáma az utóbbi években folyamatosan emelkedett, 189-ről 320-ra növekedett; tanulócsoportjaink száma pedig 8-ról 14-re.

Egy 16 osztályos, korszerű általános iskola és óvoda működésének körülményeit teremtette meg Püspök atya azzal, hogy minden lehetőséget megragadott és megadott a kivitelezés megvalósítása. Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr szavait idézve: a patinás, belvárosi épületegyüttes „újragondolásával” nem csak a Székesfehérvári Egyházmegye, hanem az egész város is egy értékes pedagógiai, nevelői munkát végző, korszerű köznevelési intézménnyel gazdagodik.

A városi hírportál képes beszámolóját  itt, a Fehérvár Médiacentrum híradását itt, a Vörösmarty Rádió beszámolóját pedig itt olvashatják. A képeket Simon Erika (szekesfehervar.hu) készítette.

Az egyházmegyei honlap itt adott hírt a beruházásról.

Egyházmegyei Stúdió: Felújítják ...(YouTube)

A 2018-19-es tanév zárásához kapcsolódó események