Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

aug.
14

Tanulóink


TANULÓINK KÍSÉRTÉK AZ EREKLYÉKET

A Fogadalmi ünnepnap nyitányaként tiszteletüket tehették a hívek a fehérvári Székesegyházban a Magyar Szent Család ereklyéi előtt, majd a reggeli órákban, méltóságteljes körmenetben vitték át a székesfehérvári püspökségről Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéit a Bazilikába.

Felemelő érzés volt mindazok számára, akik részt vettek az eseményen, hogy a Szent Imre Iskolaotthon rászoruló gyermekei és a Szent Imre Iskola diákjai vállukra véve vitték végig a belváros szívében a szent királynő és a herceg ránk maradt emlékeit. Szent István hermáját az egyházmegye papnövendékei hordozták a menet élén.

A kedvezőtlen időjárás ellenére nagy tisztelettel kísérték a becses ereklyéket megyés püspök vezetésével a meghívott vendégek, köztük DDr. Franz Kaspar c. kanonok, a város papsága, Székesfehérvár polgármestere és képviselői, a megye vezetői, a Szent István Lovagrend tagjai, az egyházközségek képviselői.

Vakler Anna népdalénekes, egyetemi tanár és kamara kórusa gyönyörű Szent István énekükkel, a helyi katonazenekar a Boldogasszony anyánk kezdetű régi himnusszal tették szebbé, emlékezetesebbé a körmenetet.

Képtár > 2014-15. tanév > Magyar Szent Család