Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
08

MADÁRKAVALKÁD DINNYÉSEN

2015. október 8. (csütörtök)

Az Állatok világnapja alkalmából, Assisi Szent Ferenc emlékére, óvodánk apraja-nagyja a madarakat és az őszi természetet figyelte meg. Dinnyésre kirándultunk autóbusszal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Madárdal tanösvényre.

Fenyves László ornitológus fogadott bennünket. Nagy szakértelemmel, a gyermekek nyelvén beszélt az őszi madárvonulásokról, az egyes madárfajok sajátosságairól, szépségeiről. A gyermekek szinte itták szavait, érdeklődve figyelték, ahogyan meggyűrűzött, majd szabadon engedett néhány madarat. A terepi tapasztalatszerzés során ismerkedtünk a madarak évszakos aktivitásával, a környék különleges madárvilágával és a madárbarát kerti teendőkkel. Közelről figyelhettük meg a mezei pacsirtát, feketerigót, énekes rigót, balkáni gerlét…

Az őszi színekben pompázó fákat, bokrokat csodáltuk, s közben nem akart véget érni a levélszőnyeg, amin sétáltunk. Vidám hangulatunkat az sem árnyékolta be, hogy eleredt az eső és az első kövér cseppek bársonyosan gördültek végig rajtunk.

Reméljük, hogy maradandó élményt szereztünk minden gyermek számára és sikerült felkelteni érdeklődésüket a madarak szeretetére, védelmére.

 

Képtár > 2015-16. nevelési év > Madárdal