Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nov.
22

ADVENTIKOSZORÚ-KÉSZÍTÉS CSALÁDJAINKKAL

2017. november 22. (szerda)

Adventi hírnök: friss fenyőág,
Lobog az első gyertyaláng!
Karácsonyt várva lázban a föld,
Isteni gyermeket köszönt.

(M. Fresch nyomán: Hamar István - részlet)

Advent a karácsony előtti négy hét, a várakozás, a készülődés időszaka. Az adventi koszorú négy gyertyája a hit, a remény, a szeretet és az öröm jelképe, melyeknek vasárnaponkénti meggyújtása a növekvő fényt, az ünnep közeledtét jelzi.

2017. november 22-én adventikoszorú-készítő foglalkozásra invitáltuk a gyermekeket és szüleiket, hogy együtt készítsék el családi koszorújukat, hangulatos karácsonyi díszeiket. Ebben az esztendőben is sokan látogattak el rendezvényünkre, s a családtagok szemmel láthatóan élvezték az együtt alkotást. Új, gyönyörű koszorúk is készültek, de olyan résztvevő is akadt, aki a tavaly készített koszorúnak álmodott új külsőt. A gyermekek nagy lelkesedéssel díszítettek: az apró tobozok, gömbök, gyertyák, a színes szalagok és masnik, mind elfoglalták méltó helyüket. Az óvó nénik mindenkinek segítségére siettek, hogy az elképzelés megvalósuljon és az ünnepi asztalokra a legszebb adventi dísz kerülhessen.

Miközben az egyik teremben a koszorúk készültek, a másikban különféle karácsonyi díszeket, angyalkákat készítettek a szorgos kezek.

A kézműves foglalkozás végén számtalan, szebbnél szebb alkotással büszkélkedhettek a résztvevők, akik boldogan mutatták egymásnak az adventi és karácsonyi ünnepekre készített műveiket.


Képtár (óvoda) > 2017-18 > Adventi kézműves