Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
06

GYERMEKEK FOGTÁK A PÁSZTORBOTOT

2017. december 6. (szerda)

„Hóval lepett égi úton
Mikulás már útra kél,
csillagok szállnak fölötte,
s vígan fut véle a szél.”

(Zelk Zoltán: Mikulás – részlet)

A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki – nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével – a karácsony előhírnöke.

Az óvodás gyermekek már hetekkel Szent Miklós napja előtt sok-sok dal és vers megtanulásával készültek a jó püspök látogatására. A faliújságokra kikerültek alkotásaik, bízva abban, hogy Miklós püspök gyönyörködik majd bennük.

A hagyományokhoz híven ő az idén is személyesen látogatott el óvodánkba. Nagy izgalommal várták a gyermekek a pásztorbot koppanását az ajtón, majd megilletődötten köszöntötték őt. Szép dalokkal, versekkel készültek az óvodások a messzi útról érkezett, fáradt vendégnek.

Miklós püspök ezt követően szólt is a gyermekekhez: kérte, hogy legyenek továbbra is jó és szófogadó gyerekek, szeressék egymást. Ők csodálkozó szemekkel fürkészték a süveget, palástot viselő, fehér szakállas püspököt. A bátrabbak még arra is vállalkoztak, hogy az ajándékok kiosztása közben segítenek neki: fogták, szorgosan tartották pásztorbotját, ő pedig mosolyt csalogatva valamennyi arcocskára osztotta ki kedves, piros csomagjait.

A myrai püspököt még sok gyermek várta, így búcsút intett ovisainknak, akik megköszönve az ajándékot, lelkesen integettek neki.


Képtár (óvoda) > 2017-18 > Szent Miklós