Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
22

KOSÁRPALÁNTA FOGLALKOZÁS

2017/2018.

2017 szeptemberében újra lehetőségünk adódott arra, hogy az óvodába járó gyermekek is jelentkezzenek a Kosárpalánta foglalkozásokra. Ez egy széleskörű képességfejlesztés, mely megalapozhatja a későbbi versenyszerű sportolást, de hasznos hátteret adhat a mindennapi élethez is. A program ötvözi az atlétika, a gimnasztika és a küzdősportok hasznos alap mozgásanyagát a kosárlabda megalapozó gyakorlatanyagával.

Heti két alkalommal, hétfőn és csütörtökön, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzője, Tiringer László úr jön hozzánk, hogy jól átmozgassa a gyermekeket.

Az ovisok minden alkalommal izgatottan várják, hogy Laci bácsival milyen feladatokat fognak végezni. A gyermekeket az iskola tornaterme is lenyűgözi, alig várják, hogy elkezdődjön a foglalkozás, futkározhassanak, bordásfalra másszanak.

A játékos bemelegítés után az edző bácsi „mélyvízbe” dobja a kisgyerekeket, nehezít a feladatokon: a bemutatott kar-láb mozgást kell utánozni. Néha még összeakadnak a lábak, keveredik a jobb és bal kéz, de megéri jól teljesíteni, mert a feladat helyes elvégzése után gratuláció jár az edző bácsitól. Sok koncentrációt és türelmet fejlesztő játékot végeznek. A gyermekek észre sem veszik, és játékosan fejlődnek, okosodnak-ügyesednek. A nehezebb labdás feladatokat ugyanolyan lelkesen végzik, mint a könnyed kergetőzést, vagy a „palacsintává” tekeredést.


Képtár (óvoda) > 2017-18 > Kosárpalánta