Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

febr.
09

ZENEDE BÁBSZÍNHÁZ

2018. február 9. (péntek)

Már többéves hagyomány, hogy óvodásainkkal a Hermann László Zeneiskola dolgozói, tanulói által létrehozott Zenede Bábszínház programjain részt veszünk.

Ezúttal egy igazi havas, téli mesét láthattunk, melyben a kisegerek Hóember Hümér kívánságát teljesítették. Mielőtt beköszönt a jó idő és ő elolvadna, szeretné meghallgatni és kipróbálni azokat a hangszereket, amelyeken a zeneiskolában tanuló fiatalok játszanak, s így gyönyörű dallamok szűrődnek ki az utcára. A kedves kisállatok segítettek a hóembernek felszállni egy szánra és a Zeneiskolához húzták őt. Szívesen bement volna, de sajnos a melegben gyorsabban olvad, így a zenészek jöttek ki hozzá az utcára, hogy megismertessék őt a különféle hangszerekkel.

A zenepedagógusok úgy válogatták össze az előadás közben felcsendülő dalokat, hogy minden óvodás szívesen énekelje azokat, a szereplőkkel együtt.

A gyermekek kíváncsian szemlélték és hallgatták az ifjú tehetségeket, akik ügyesen szólaltatták meg hangszereiket. Elsőként a fagott mély, öblös hangjaira kapták fel a fejüket, aztán az oboa kedves, lágy dallamait hallgatták meg. A gitár már minden gyermeknek ismerős volt, sokan jelezték, hogy ők már bizony játszottak is rajta. Az utolsó hangszer nagyon különleges volt: egyik szélén egy kisebb zongorát láthattunk, a másik oldalán gombok nyújtottak segítséget a dallamok eléréséhez, a közepén pedig az úgynevezett légszekrény varázsolta el a közönséget. A bemutató után közelről is szemügyre vették óvodásaink a hangszereket, a bátrabbak némelyiket ki is próbálták. A harmonika lenyűgözte őket, de szívesen pengették meg a gitárt, illetve hallgatták újra és újra a másik két hangszer dallamait is.

Képtár (óvoda) > 2017-18 > Zenede