Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ápr.
20

A FÖLD NAPJA

2018. április 20. (péntek)

„Ember, Óvd a Földet,
őrizd meg világod,
csodáld a sok zöldet,
kinyíló virágot!
Óvd az élő fákat,
tiszta levegődet!
Mit szemed csodálhat,
s feltölti tüdődet.”

(Aranyosi Ervin: Gondolatok a Föld napján – részlet)

A Föld napja kiváló alkalom arra, hogy foglalkozzunk a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseivel. Minden évben megemlékezünk erről óvodánkban is, a Zöld Jeles Napok keretében.

2018. április 20. délutánján valamennyi óvodásunk az udvaron tartózkodott, hogy a szép napsütésben ünnepelje a Föld napját. A jól megszokott játékok mellett újdonságokkal is készültek az óvodapedagógusok: nagy népszerűségnek örvendett a trambulin, a horgászjáték, a szappanbuborék-fújót pedig alig győzték töltögetni a felnőttek, hogy a gyermekek újra és újra nagy lelkesedéssel kísérhessék a buborék útját. A kislányok kipróbálhatták a gyermekláncfű-koszorú készítését is. Az apró ujjak ügyesen fonták a virágokat, majd büszkén mutatták társaiknak, szüleiknek a csodás fejdíszt.

Hazainduláskor sokféle, színes virágpalánta közül választhattak a gyermekek, hogy otthon nevelgessék azt szüleik segítségével.

Minden évben kiemelten fontosnak tartjuk, hogy meséljünk-beszéljünk a teremtett világ védelméről a jövő generációjának: óvják-védjék természeti kincseinket, figyeljenek környezetükre.

 

Képtár (óvoda) > 2017-18 > Föld napja