Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

máj.
07

ÉDESANYÁK KÖSZÖNTÉSE

2018. május 3-4., 7. (csütörtök, péntek, hétfő)

„Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
– itt e földön senki sem szerethet jobban! –
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem, köszönöm az Édesanyámat.”

(Dsida Jenő: Hálaadás – részlet)

Óvodásaink minden évben nagy szeretettel és izgalommal készülnek édesanyjuk köszöntésére. Idén is lelkesen és figyelmesen gyakoroltak. A folyosón elhaladók minden nap énekszót és versfoszlányokat hallhattak kiszűrődni a csoportokból.

Végre elérkezett a várva várt nap, amikoris az édesanyák, nagymamák, dédmamák a csoportszobákban gyülekeztek, és izgatottan lesték csemetéjük felbukkanását.

Mindegyik csoportban először Égi Édesanyánkat, Máriát köszöntötték a gyermekek imával. Ezt követően tavaszi, anyák napi versekkel, énekekkel, játékfűzéssel csaltak könnycseppet szüleik szemébe, akik büszkén, meghatódottan tapsolták meg szemük fényét. A kis- és középső csoportosok egymás kezét megfogva álltak a közönség elé, hogy előadják kedves köszöntőjüket. A nagycsoportosok már önállóan mondták el verssoraikat, példát mutatva ezzel a kisebbeknek.

A műsor végén apró, saját készítésű ajándékkal és gyönyörű rózsaszállal köszöntötték fel ovisaink hozzátartozóikat, akik boldogan ölelték magukhoz gyermeküket.

Képtár (óvoda) > 2017-18 > Anyák napja