Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
07

KATICA, AKI KUTYA –
GYEREKEK KÖZÖTT

2019. október 7. (hétfő)

„Kutyát kérek, kiskutyát!
Okosat és nem butát!
Lehet kis vagy nagy fülű,
hosszúkás vagy gömbölyű.
Lehet rajta bármi jel.
Lehet tacskó, spániel.

Kutyát kérek, kiskutyát!
Okosat és nem butát!
Aki hozzám hű marad,
nekem mindig szót fogad:
Tedd le! Hozd el! Fekszik! Ül!
Sose lennék egyedül."

 (Gryllus Vilmos: Kutyát kérek!)

Az Állatok Világnapja alkalmából a Liliom csoportos óvodásokhoz egy apró kiskutya, Katica érkezett. A kis csivava nagyon tetszett a kicsiknek, a bátrabbak azonnal simogatni kezdték.

Knitlhofferné Pintér Anikó, a Kutyaszerviz S. E. munkatársa, röviden bemutatta kutyaképző tevékenységüket, majd Katicát, a végtelenül türelmes kiskutyát, állat-asszisztált foglalkozásaik egyik főszereplőjét.

A kiscsoportosok első feladata Katica megetetése volt: a pici tenyerek rejtették a jutalomfalatot. Amikor a kiskutya odaért, nagyon óvatosan vette ki onnan az ételt. A kutyus sétáltatása következett, mely nagy odafigyelést kívánt a gyermekektől. Nagyon tetszett az ovisoknak, amikor terpeszállásban képeztek alagutat Katicának. Öröm volt megtapasztalni, hogy a foglalkozás végére a félénkebb, visszahúzódóbb gyermekek is többször simogatták mega pici ebet.

Kutyusokkal foglalkozó vendégünk elmondta, hogy a könnyűnek tűnő feladatok mögött kemény munka és sok-sok türelem van; csak rengeteg gyakorlással tudják ugyanis a kutyák elsajátítani tudásukat.

Az interaktív, állat-asszisztált foglalkozás nagy sikert aratott óvodásaink körében, ezért úgy tűnik: Katica visszatérő vendégünk lesz.

Képtár (óvoda) > 2019-20 > Katica