Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
10

SZÜRETELÉS - KISKERTEKBEN
2019 őszén

"Szüretelnek, énekelnek,
Láttál-e már ennél szebbet?
Dió, rigó, mogyoró,
Musttal teli kiskancsó.
Sose láttam szebbet!"

(Takáts Gyula: Szüreti vers-részlet)

Idén ősszel a szüret élményét is valóságos helyszíneken tapasztalhatták meg óvodásaink.

A Bárány csoportosokat Viktor Gréta nagymamája hívta meg szőlőszüretre. A kis vödrökben gyorsan gyűltek a fürtök, a lelkes fiúk pedig már darálták is. A préselést követően mindenki megkóstolhatta a finom mustot. A kimerítő munka után jólesett az óvó és dajka nénik segítségével készített bográcsgulyás.A szüreti munkálatok a nagymama palacsintájával zárultak.

A Csengő csoport számára évszakköszöntő kirándulást szerveztek az óvodapedagógusok. Ovisaink alma- és szőlőszüreten vettek részt Hámori Zoltán és Heltay Simon családjánál. Láthatóan nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy fáról szedhették az almát, tőkéről a szőlőt. A szorgos kis kezek munkájának köszönhetően mindenki hátizsákjába került végül a mosolygós gyümölcsökből.

A Szivárvány csoportos gyermekek Polgárdiba utaztak Biró Zétény szüleihez, szőlőt szüretelni. A gyermekek élvezettel gyűjtötték a vödrökbe az édes gyümölcsöt, amit azután le is szemeztek. Ez után következhetett az erőt próbáló préselés. A fáradságos munka után jóízűen fogyasztották a mustot és a család által kínált finomságokat. A szüret élményeivel és a begyűjtött gyümölccsel gazdagabban tértek vissza az óvodába.

Képtár (óvoda) > 2019-20 > Szüret