Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
24

VÍZHEZ SZOKTATÁS
AZ USZODÁBAN

2019. szeptember 17. - október 24.

„Hol lakik a halacska?
A lakása tavacska.
Tenger, folyó, kis patak,
lent lakik a víz alatt.
Vízben alszik, vízben kel,
vízi nótát énekel.
Vízből van a párnája,
buborék a labdája."

 (Gazdag Erzsi: Hol lakik a halacska?)

Óvodás korban nagyon fontos, hogy a gyermekekkel megszerettessük a mozgást, mert az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen. A rendszeres sport elősegíti a fizikai állóképesség erősödését, ezáltal a szellemi aktivitás növekedését.

Ezt szem előtt tartva – a mindennapos mozgásos tevékenység kiegészítésére – nagy és középső csoportos óvodásainknak idén ősszel is lehetőséget biztosítottunk az úszás kipróbálására, a Csitáry G. Emil uszodában.

Az ovisok nagy izgalommal várták az első foglalkozást. Az óvoda előtt már várt rájuk a különjáratos mikrobusz, amely elszállította őket a Delfin Sportegyesület uszodai foglalkozására.
Voltak visszatérő vendégek is. Ők rutinosan vetkőztek, öltöztek, húzták fejükre az úszósapkát, tették fel az úszószemüveget, majd vették célba a medencéket.

A kis úszó-társaság egyik fele még csak ismerkedett a vízzel: ők könnyebben elvégezhető, játékos feladatokat kaptak. Vízben szaladtak, kis békákká változtak, s így ugráltak a medence szemközti faláig, buborékot fújtak a vízben. A medence másik felében azok a gyermekek dolgoztak, akik már ügyesen siklottak a vízen, merültek a víz alá, lábtempóztak szivaccsal a kezükben…, tehát volt előképzettségük.

A „kis halacskák” számára felejthetetlen élményt adott a tíz alkalom. Folytatás következik…

Képtár (óvoda) > 2019-20 > Úszás