Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nov.
15

FOGFÁJÓS SÁRKÁNY ÉS TEDDY MACI DOKTOROK AZ ÓVODÁBAN
2019. november 15. (péntek)

Fantáziaföldön van egy gyönyörű ország, Szivárvánia, ahol él egy kedves király. Sajnos nagyon nagy fájdalmai vannak, lyukas fogától már aludni sem tud. Alattvalói próbálnak rajta segíteni ilyen-olyan fondorlatokkal, de rajta már semmi nem segít…
Péntek délelőtt izgalmas programra készültünk a Csillagteremben. Dékány Ágnes bábművész Fogfájós sárkány című előadását néztük meg, követtük figyelemmel, hogyan segít egy fogorvos a sárkányon. A gyermekek együtt izgultak a sárkánnyal és végül boldogok voltak, amikor megszűntek annak fájdalmai.

A délelőtt folyamán két orvostanhallgató is ellátogatott hozzánk a Semmelweis Egyetemről. A Teddy Maci Kórház program keretén belül ismertették meg az óvodásokkal az egészséges táplálkozás jellemzőit. Macikon keresztül mutatták be belső szerveinket, beszéltek azok működéséről, majd különböző gyógyászati eszközök is előkerültek. A gyermekeknek lehetőségük volt felpróbálni az orvosi köpenyeket, maszkokat, majd játékosan próbálgathatták az orvosi eszközök használatát. Injekciót adtak, mandulát és fogat vizsgáltak, volt, aki még műtétet is vállalt.
A Teddy Maci Kórház programjának célja, hogy a gyermekek testközelből, játékosan ismerjék meg az orvosok által használt felszereléseket, s ha a rendelőbe látogatnak, csökkenjen szorongásuk.

 

Képtár (iskola) > 2019-20 > Egészségnap