Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nov.
25

 

ERZSÉBET-KAMRA,
FRISS KENYÉR ILLATA

2019. november 18-22.

Erzsébet-nap alkalmából – Szent Erzsébet jócselekedeteire emlékezve – óvodánkban adománygyűjtést szerveztünk. Arra kértük a szülőket, hogy – lehetőségeikhez mérten – tartós élelmiszerrel támogassák a Kríziskezelő Központ rászorultjait.

Nagyon sok család gondolta úgy, hogy a karácsonyi ünnepek előtt szívesen segítene a nehezebb körülmények között élőkön. Gyűltek Szent Erzsébet kamrájában” az élelmiszerek, a polcokon sorakoztak a különböző adományok. A gyermekek érdeklődve kérdezgették szüleiket, hogy ki kapja majd ezt a sok mindent, s igencsak lelkesen helyezték el a polcokon adományaikat.
A családok segítőkészségének köszönhetően nagyon sok liszt, cukor, tészta, rizs, só, tarhonya, olaj, tej gyűlt össze. Ezenkívül rengeteg konzerv, több csomag édesség, kakaópor, szaloncukor, rostos üdítőital, lekvár, puding, tea is érkezett.

Zsabka Attila úr, a Kríziskezelő Központ vezetője kifejezte köszönetét a családoknak, s elmondta: az adományozott élelmiszerekből több intézményüknek is juttatni tudnak.

Erzsébet-naphoz kapcsolódóan a Bárány csoportos gyermekek – Marianna néni vezetésével – kenyeret, zsemlét dagasztottak, formáztak, majd a megsült, illatos pékáruból jóízűen lakmároztak.


Képtár (óvoda) > 2019-20 > Erzsébet-gyűjtés