Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
09

KOMOLYZENEI DALLAMOK – FÚVÓS HANGSZEREKEN
2019. december 9. (hétfő)

A kisgyermekek művészeti nevelését segíti elő a negyedévente megrendezésre kerülő Évszaki koncert is.
Hétfőn délelőtt került megrendezésre a téli Évszaki koncert, mely igazi esztétikai élményt biztosított óvodásaink számára. A koncerten ismét a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai örvendeztettek meg bennünket gyönyörű hangszeres játékukkal.

Nagy Zoltánné Márti néni köszöntő szavai után a művészeti iskola igazgatóhelyettese, Fóris István mutatta be a diákokat, hangszereikkel.

A kisgyermekeket lenyűgözték a különböző hangokon megszólaló hangszerek. A komolyzenei dallamokat különböző fúvós hangszereken adták elő a tehetséges fiatalok. A furulyaszó és a fuvola lágy hangja lenyűgözte a hallgatóságot, a fagott mély, dörmögő hangjára pedig sokan felkapták a fejüket.

A hangszerbemutató után óvodásaink a nálunk vendégeskedő diákokkal együtt karácsonyi dalokat énekeltek. Zenei kíséret mellett csendült fel a Mennyből az angyal, az Ó gyönyörű szép, valamint a Pásztorok, pásztorok kezdetű ének.