Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
17

SZIVÁRVÁNY CSOPORTOSOK
A PAPI OTTHONBAN

2019. december 17. (kedd)

„Angyalok szózata minket is hív,
Értse meg ezt tehát minden hű szív;
A kisded Jézuskát mi is áldjuk,
Mint a hív pásztorok, magasztaljuk.”

(Pásztorok, pásztorok örvendezve)

Karácsony ünnepéhez közelítve – hagyományainkhoz híven – óvodásainkkal az Országos Papi Otthonba látogattunk, hogy betlehemezésünkkel szerezzünk örömet az ott élő idős atyáknak és gondozottaknak. Az idei évben a Szivárvány csoportos óvodások készültek lélekmelengető betlehemi játékkal.

A kicsik és az otthon lakói egyaránt nagy izgalommal készültek a találkozásra. Az Otthon vezetője, Tuba-Kovácsné Holczmann Mónika barátságosan fogadta az ovis sereget, és elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha kisgyermekek énekétől hangos az Otthon. A lakók a gyönyörű Maulbertsch-ebédlőben fogadták a gyermekeket. Amikor meghallották a kisgyermekek karácsonyi énekeit, rigmusait, arcuk felderült és bizonyára régi karácsonyok emlékei idéződtek fel bennük, mert az ismerős dallamokat ők is dúdolták.

A kedves műsor után a gyermekek minden lakónak és dolgozónak Májer-Ladácsi Ildikó által készített mézeskaláccsal kedveskedtek. A szép műsorért kis vendéglátásban is részesültek óvodásaink: teát, csokoládét kaptak a kicsik.

Képtár (óvoda) > 2019-20 > Papi Otthon