Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dec.
20

KARÁCSONYI HANGULATBAN
2019. december 19-20. (csütörtök, péntek)

Szálljatok le, szálljatok le
karácsonyi angyalok!
Zörgessetek máma este
minden piciny ablakot!
Palotába és kunyhóba
nagy örömet vigyetek,
Boldogságos ünnepet!

(Népének: Szálljatok le, szálljatok le…)

Spányi Antal megyés püspök úr minden esztendőben örömmel és szeretettel hívja a Püspökségen, valamint a központi intézményekben dolgozókat közös karácsonyi ünneplésre, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Már többéves hagyomány, hogy ilyenkor óvodásaink is színpadra lépnek ünnepet köszöntő műsorukkal.

Az idei évben a Bárány csoportos gyermekek készültek betlehemes játékkal. A néphagyományt megjelenítő műsor központi része a pásztorjáték volt. A pásztorok tréfás rigmusaikkal csaltak mosolyt a nézők arcára, minthogy a kis legények igazán beleélték magukat a szerepbe. Az angyalok csengőszóval kísért dalai, s Mária éneke varázsolták valóban meghitté a betlehemi történetet. A fegyelmezetten előadott műsor után a gyermekek örömmel vették át Püspök atyától jutalmukat, a finom édességet.

Az év utolsó napja az óvodában karácsonyváró hangulatban telt. Délelőtt a Csillagteremben gyűltek össze óvodásaink, ahol a feldíszített karácsonyfa körül Jézus születéséről emlékeztek meg. Nagy Zoltánné Márti néni köszöntő szavai után a Szivárvány csoportos gyermekek adtak elő betlehemes játékot, majd néhány bátor jelentkező egyénileg is énekelt, verselt. Az ünnepváró perceket az óvónők közös éneklése zárta.

Képtár (óvoda) > 2019-20 > Karácsony