Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

jan.
24

MASKARÁBAN ROPTÁK AZ OVISOK
2020. január 24. (péntek)

„Farsang van, farsang van,
járjuk a táncot gyorsabban!
Förgeteges ez a bál,
még a ház is muzsikál.”

(Gyárfás Endre: Förgeteges ez a bál – részlet)

A farsang hagyományosan a vidám lakomák, mulatságok, a hideg tél búcsúztatásának időszaka. Óvodánkban is minden évben nagyon várják a gyermekek, hogy vidám jelmezekbe bújjanak. Ebben az évben a csoportok farsangi mulatsága a szülők jelenléte nélkül zajlott, műsor helyett vidám játékkal, tánccal telt a délelőtt.
Már reggel nagy izgalommal jöttek az ovisok, hozták vállfákon a különböző jelmezeket, fejdíszeket, kiegészítőket. A farsangi kavalkádban először mindenki megmutatta, elmesélte a többieknek, hogy kinek, minek öltözött be, a bátrabbak rövid versbe is foglalták, hogy kinek a szerepébe bújtak. Az óvó nénik és a gyermekek minden csoportban farsangi hangulatot teremtettek: táncoltak, ügyességi feladatokat végeztek.

Idén a legtöbb kislány Elza hercegnő gyönyörű ruháját öltötte magára, minden csoportban nagy népszerűségnek örvendett a meseszereplő. De természetesen találkozhattunk rendőrökkel, lovagokkal, tűzoltókkal, varázslóval, és összefuthattunk különböző mesefigurákkal, volt dobókocka, dominó, pók, s más állatjelmez is.
A jókedv minden farsangolót magával ragadott, hangos kacagástól és szurkolástól visszhangzott az óvoda. Nagy izgalmak közepette adták át egymásnak a seprűt, nehogy a zene elhallgatásával náluk maradjon, biztatták egymást a székfoglalóban, kislabdákat horgásztak – a lábukkal, és számos egyéb játékkal ünnepelték e jeles napot.

A sok-sok vidám pillanat közben az ínycsiklandozó sós és édes aprósüteményekből is bátran fogyaszthatott, aki megkívánta. Az eseményekről, és a jelmezbe bújt gyermekekről a Mosolybirodalom fotósa készített ismét képeket, a Bohóclány pedig lufival ajándékozta meg őket.

Képtár (iskola) > 2019-20 > Farsang