Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

máj.
10

ENNYI MINDENT TUDUNK MÁR!

2017. május 10. (szerda)

Bóbita-foglalkozásaink sorában utolsó alkalommal került sor a „hagyományos” változatra. Iskolába készülő saját és „vendég” nagycsoportosaink egy része Poór Niki nénivel és Bakter Éva nénivel kalandozott tovább Oszkár tigris és Piri egérke birodalmában, másik részük pedig az angol nyelv és az informatika újabb rejtelmeit fedezte fel.

Jurcsek Rita néni ezúttal valamennyi, eddig tanult dalt és mondókát átismételt a kicsikkel, akik meglepő ügyességgel fújták a strófákat, bár angolul kellett ezt megtenniük. Rita néni egyéb kérdésekben is elámult az ovisok jó emlékezetén, hiszen pontosan tudták, hogy az előző alkalommal hol is fejezték be azt a kisfilmet, amelyben Disney-hősök sorakoznak az apróságok segítségére az új szavak magtanulásához. Az ismétlésen túl ezúttal is a testrészek elnevezése volt a fő téma, így a rajzfilmfigurák is e témakörben hívták játszani a résztvevőket. A „Magic English” című, vicces jeleneteket tartalmazó, s ezáltal is a tanultak bevésését segítő filmecske nem csak mosolyt csalt a kis arcokra, hanem sok-sok angol szónak a begyakorlásában is jó szolgálatot tett.

Az informatikateremben, Teker Éva nénivel is ismételtek a gyerekek. Újra kipróbálhatták PC Peti legkedveltebb játékait, amik szórakoztató színteret biztosítottak az iskolába lépéshez nélkülözhetetlen részképességek fejlesztéséhez. De azért a digitális világban is tanultak új ismeretet az óvodások. Bizony ők már hamarosan kis elsősök lesznek, ezért természetesen kórusban sorolták a számokat tízig Éva néni kérésére. Ez szolgált ugyanis az új tevékenység bevezetéseként, mert ebben játékokat kellett a számképeknek megfelelően levenni a „polcról”, vagy feltenni oda. Nem is fogott ki egyik nagycsoportoson sem ez a nem könnyű feladat, hiszen ők már tényleg készen állnak az iskolára. Persze azért játszani is szeretnek, így a foglalkozás befejező részében szívesen kihasználták a „kívánságműsort”, ahol bármely, ebben a tanévben megismert játékkal játszhattak. Ezek a játékok azonban soha nem öncélúak voltak, hiszen iskola-előkészítő programunk fontos részeként a digitális kompetenciát, illetve a tanuláshoz nélkülözhetetlen egyéb területeket is erősítették.

Az óvodásokra vár még egy „bóbitázás”, de azon az akadályversenyen a mozgás kap majd főszerepet.

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 7./B