Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

febr.
11

HERCEGKISASSZONYOK ÉS KIRÁLYFIAK AZ ISKOLÁBAN

2015. február 11. (csütörtök)

Andersen meséjével kezdődött a 7. Bóbita-foglalkozás óvodásaink számára – ezúttal ismét az iskolában. Farkas Rita néni a Csillag csoportos, Teker Éva néni a Liliom és Bárány csoportos ovitanodásokat fogadta, hogy Borsószem hercegkisasszony történetéhez kapcsolódóan végezzenek sok érdekes tevékenységet.

Először egy mozdulatokkal eljátszott, borsófőzős énekléssel hangolódtak rá a komolyabb munkára, majd színes száraztésztagyöngyök kerültek elő. Ezekkel számolásos feladatokat végeztek – most már tízes számkörben. Az eszközzel történő műveletvégzés észrevétlenül fejleszti a gondolkodást és a kézügyességet, de emellett szórakoztató is a gyermekek számára.

Ha már tésztagyöngyök voltak a kezekben, előkerültek a damilszálak is, amelyekre felfűzhették azokat, így készítve ajándékot édesanyjuknak, vagy éppen saját maguk örömére. Nagyon szép és változatos mintával fűzött gyöngysorok születtek a szorgos nagycsoportosok munkája nyomán. Az „oszkáros” feladatlaphoz érkezve már a sormintát is hibátlanul felismerték. A kis ujjak mondókával történő megtornáztatása után könnyedén megrajzolták Borsószem hercegkisasszony gyöngysorát.

Ezt követően hátravolt még egy nagyon fontos feladat. A lányoknak el kellett készíteniük Borsószem hercegkisasszony koronáját, a fiúknak pedig a királyfi pajzsát. E komoly munka során ollóval nyírták a formákat kartonból, majd szebbnél szebb rátéteket színeztek, s kivágás után fel is ragasztották a fejre vagy kézbe való formára. Az elkészült pajzzsal a kezükben, illetve koronával a fejükön, sőt, gyöngysorral a nyakukban, teljes díszben és fegyverzetben sorakoztak az iskolai élethez egyre közelebb kerülő nagycsoportosok, hogy visszamenjenek az óvodába. A folyosókon most is büszkén mutatták alkotásaikat a nagyoknak. A történet – ahogy ez Oszkár tigris feladataival történni szokott – két hét múlva folytatódik az óvodában.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita 7.