Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jan.
07

FARKAS AZ ÁLLATKERTBEN?
– BÓBITA FOGLALKOZÁS AZ ISKOLÁBAN –

2015. január 7. (szerda)

Lehet-e jó a gonosz farkas? Erre a kérdésre is keresték a választ „bóbitázó” óvodásaink a kedvelt foglalkozássorozat iskolai állomásán. A Bárány és Liliom csoportosok Rita nénivel, a Csillag csoportosok Éva nénivel folytatták az ismerkedést Oszkár tigris és Piri egérke kalandjaival.

A foglalkozás kezdetén Arany László meséjét hallgatták meg a gyerekek a tanító nénik tolmácsolásában, melyből megtudhatták, hogyan járt túl a kismalac a farkasok eszén. Ezt követően egy „farkassá váló” kis ovis fogott meg ügyesen néhány ugyancsak óvodás „malackát”. Ám a végén kiderült, nem bántani akarta a malacokat, hanem játszani szeretett volna velük. De lehetséges, hogy másféle állatokkal is szívesen játszana, így egy mondóka megtanulásával és többszöri eljátszásával sok-sok állatot jelenítettek meg a nagycsoportosok.

Az iskolára készülve a számlálást is szívesen gyakorolják a gyerekek, amire sort is kerítettek az apró kezekbe illő állatfigurák segítségével.

Oszkár és Piri feladataihoz érkezve már nagyon ügyesen megszámolták a számolni valókat, de a hullámvonalakat is szépen rajzolták a farkasanyukát és farkasfiát állatkerti kirándulásra „szállító” járművek mögé. Meg is érdemelték az igazi piros pontokat érte.

Most sem távoztak üres kézzel az óvodások, hiszen különféle állatokat készítettek spatulából, változatos technikával. A kicsik fantáziájának köszönhetően szebbnél szebb malacok, farkasok, cicák, kutyák és egyéb állatkák kerültek ki színező, immár ollóval nyíró és ragasztó kezeik közül. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan most is büszkén mutogatták a folyosón közlekedve „a nagy iskolásoknak” az elkészült alkotásokat.

Az állatkerti kalandok az óvodában folytatódnak tovább két hét múlva.

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita 5.