Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
19

NAGYCSOPORTOSAINK, A KIS KÖRNYEZETVÉDŐK - BÓBITA 3.

2014. november 19. (szerda)

Második alkalommal vártuk nagycsoportos óvodásainkat iskolai Bóbita-foglalkozásra. A Bárány és a Liliom csoport első osztályba készülő tagjait Teker Éva néni látta vendégül a sakkteremben, míg a Csillag csoportos gyermekeket Farkas Rita néni foglalkoztatta a csoportszobában.

Oszkár tigris és Piri egér segítségével ezúttal a Kristálytóhoz kalauzolták el óvodásainkat, hogy a vízi élővilág mellett a környezetvédelem fontosságára is felhívják figyelmüket. Nem volt ez nehéz dolog a két tanító néni számára, hiszen a kis ovisok a vízi világ jó ismerőinek bizonyultak, és a tavak, folyók tisztaságának megóvásáról is okos gondolataik voltak. Azt is jól tudták, hogy a víz bizony hullámzik, s e hullámmozgást járással, karmozgással és – az ujjacskák segítségével – az asztalra rajzolva is érzékeltették. Egy jó hangulatú, énekkel kísért mozgásos játék, illetve az íráshoz használatos izmok megtornáztatása után a színes ceruzák is előkerültek. A búvárruhás Piri és Oszkár csupa olyan feladatot hozott a gyerekeknek, ami a hullámvonal rajzolását segített gyakorolni. A kis óvodások most is olyan ügyesek voltak, hogy a jól végzett munka örömén túl igazi „iskolás” piros pontokat is rajzolhattak a füzetek lapjaira.

A foglalkozás elején Piri és Oszkár arról mesélt, hogy vitorlás hajóval tett kiránduláson jártak, így nem volt meglepő, hogy apró hajócskák vitorlájának díszítésére kérték a tanító nénik az óvodásokat. A szebbnél szebb háromszögek azután fel is kerültek a színes hajótesteken lévő árbocokra, így büszkén vihették a kis alkotók „valódi” vitorlás hajóikat az óvodába. Ám előtte még egy játék következett, melynek során arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy mit visz a kis hajó. Itt is nagyon okos válaszokat adtak óvodásaink, majd elköszöntek vendéglátóiktól, de csak egy rövid időre, hiszen egy hét múlva ismét az iskolában találkoznak, ezúttal egy tornatermi akadályversenyen.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita 3.