Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

okt.
01

OVISAINK ÚJRA BÓBITÁZTAK

2014. október 1. (szerda)

Az első iskolai „bóbitázáson” a Bárány és Liliom csoportos óvodásokat Farkas Rita néni, a Csillag csoportosokat Teker Éva néni fogadta a második emeleti csoportszobában, illetve a földszinti sakkteremben.

A szeptember közepe óta zajló angol-, informatika- és sakkfoglalkozásoknak köszönhetően nagyon magabiztosan közlekedtek a kis apróságok az iskola folyosóin.

A megfelelő teremhez érkezve először a színes betűivel csalogató „OVITANODA” feliratot csodálták meg, majd végre beléphettek az iskolai tevékenységeket játékosan megmutató összejövetelek helyszínére. Mert – bár tantermekben és iskolai asztaloknál ülnek – ezek az alkalmak a nagycsoportos óvodások életkori sajátosságaihoz igazítottan mesével, verssel, játékkal tarkítottak.

Elsőként megismerkedtek a foglalkozásokon használt munkafüzetekkel, a tanító nénik által készített, saját névre szóló, színes órarendekkel, és persze Pirivel és Oszkárral, akik mint bábok lesznek a tanító nénik segítői. Most a cirkuszról meséltek a gyerekeknek – Éva néni és Rita néni közvetítésével –, majd beszélgettek a bohócokról, akik nagyon szeretnek labdázni.

Ezt követően labdás képek segítségével gyakorolták a több-kevesebb-ugyanannyi, kisebb-nagyobb-ugyanakkora relációszavakat, majd bohócos kártyák segítségével játszottak mozgásos játékot.

A mondóka sem maradhatott el, amely most a ceruzafogásra készülő ujjacskákat volt hivatott megmozgatni. Miután bemelegedtek a kezecskék, könnyedén siklottak a színes ceruzák Oszkár tigris és Piri egérke feladatlapjain.

Végül egy papírtányérból készült, csokornyakkendős bohócfejet díszíthettek és tehettek egyedivé saját ötleteik alapján a nagycsoportosok. Születtek is gyönyörű, egyedi alkotások, amikkel büszkén vonultak vissza az óvodába a kis „ovitanodások”.

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita-1.