Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jan.
28

ISKOLÁST JÁTSZOTTUNK…
– ÓVODÁSAINK AZ ISKOLAPADBAN –

2015. január 28. (szerda)

A tanév feléhez érkezve nagycsoportosaink különleges eseményre látogattak az iskolába. Az Iskolást játszunk” elnevezésű foglalkozás – ahogy a neve is mutatja – igazi iskolás elfoglaltságot jelentett óvodásaink számára.

Egy egész tanórát töltöttek a Bárány és Liliom csoportos gyermekek az 1.b, a Csillag csoportosok pedig az 1.a osztály termében. De nem csak a tantermet kapták „kölcsön” nagycsoportosaink, hanem első osztályos tanulóink is segítségükre voltak a „komoly” feladatok elvégzésében.

A Bóbita és OVISANSZ foglalkozásokról jól ismert két tanító néni, Farkas Rita és Teker Éva néni fogadta a szépen sorakozó óvodásokat, akik ezt követően izgatottan foglaltak helyet az iskolapadokban, ahol elsős segítőik már várták őket. A csengőszó elhangzása után a hetesek elmondták a jelentést, ezzel kezdetét vehette a „tanóra”.

A tanuláshoz könyv is szükséges, így az iskolást játszók is kaptak egy kis „taneszközt”, melyben sok-sok izgalmas feladat sorakozott. A – farsangi időszak lévén – jelmezbálos és bohócos képekkel tarkított Vidám fejtörők című füzetben számolni, rajzolni és vonalakat írni is kellett óvodásainknak. Közben énekeltek és mondókát is tanultak.

Az első osztályos segítők sem maradtak munka nélkül: a kis ovisok „órarendjébe” szorgalmasan jegyezték a rengeteg piros pontot, melyet a jó megoldásokért kaptak. Büszkén és fáradhatatlanul végezték ezt a feladatot, s fegyelmezett viselkedésükkel jó példát mutattak korábbi óvodástársaiknak. Ám a nagycsoportosok is dicséretet érdemelnek, hiszen mindvégig lelkesen jelentkeztek és türelmesen megvárták, míg a tanító néni felszólítja őket.

Az óra végén az óvodások és az iskolások is jutalmat kaptak fáradozásukért. A kicsik egy-egy igazi grafitceruzát, melyre egy ujjbábként is használható bohócos dísz került, az elsősök pedig egy – az ovisokéhoz hasonló – ujjbáb készítését lehetővé tevő, színezhető és kivágható lapocskát. Természetesen a Vidám fejtörőket is hazavihették az óvodások, s így elkészíthették benne a házi feladatukat is – mert egy iskolásnak, ha csak játékból is, de már az is jár.

Képtár > 2014-15. tanév > Iskolás leszek