Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jan.
21

AZ ÁLLATOS KALANDOK AZ ÓVODÁBAN FOLYTATÓDTAK – BÓBITA 6. FOGLALKOZÁS

2015. január 21. (szerda)

Nagycsoportos óvodásainkat Farkas Rita és Teker Éva tanító nénik látogatták meg a Bárány, a Liliom és a Csillag csoportban. Mindhárom közösségben „állatos” mesék, játékok kerültek elő, ahogy két héttel ezelőtt az iskolában is, hiszen a „bóbitás” foglalkozások mindig kiegészítik egymást az iskolai és az óvodai helyszíneken.

Először egy állatokról szóló téli mesét mondtak az óvó nénik – Krainhoffer Tamásné Zsuzsa néni, Lőrincz Ági néni és Nagyné Racskó Ildi néni – a gyerekeknek, majd miután beszélgettek kicsit a szereplőkről, mindjárt játszhattak is „velük”. Ügyesen utánozták az állatok mozgását, de közben arra is kellett figyelni, milyen számot mond az óvó néni, mert az odúkat jelképező karikákba csak annyi kis mókus, medve vagy róka állhatott. Ha már a mókuskákat emlegették, előkerült sok-sok dió, melyekkel számláltak és csoportosítottak az óvodások. A jobbra-balra, előtte-mögötte-mellette fogalmakat szintén a kis mókus segítségével gyakorolták.

Oszkár tigris ezúttal állatkerti feladatokat hozott az ovisoknak a jól ismert munkafüzetben. A magányossá vált farkasmama köré kellett – matricák segítségével – megfelelő helyre tenni a különféle állatokat. Egy útkeresővel az írásmozgást gyakorolták, de számolni tudásra is szükség volt e feladatban.

Nagyon tetszett nagycsoportosainknak, ami ezután következett: egy elefántálarcot készítettek színezéssel, nyírással és hajtogatással. Ahogy a gyerekek mondták: mesebeliek lettek ezek az ormányosok, ugyanis kék, rózsaszín, de még szivárványszínű is született közöttük. Az álarcokra papírból tekert nyél került, így máris lehetett őket rendeltetésszerűen – farsangi időszak lévén – maskarának használni.

 

Képtár > 2014-15. nevelési év > Bóbita 6.