Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

dec.
03

KRISTÁLYTISZTA KRISTÁLYTÓ – VITORLÁSOKKAL

2014. december 3. (szerda)

A két héttel ezelőtti, iskolai Bóbita-foglalkozáson már „kirándulást tettek” nagycsoportosaink a Kristálytóhoz. A Bárány, Liliom és Csillag csoport iskolába készülő tagjai most az óvodában is „felkerekedtek”, hogy játékos formában ismerkedjenek tovább a környezetvédelem számukra is hasznos elemeivel, valamint hogy tovább okosodjanak és ügyesedjenek Oszkár tigris és Piri egérke feladatai által.

Először egy – a szőnyeg mintája által kirajzolódó – kanyargós úton eljutottak a Kristálytóhoz, de természetesen csak azt követően, hogy képzeletben és mozdulatokkal felvették a kiránduláshoz szükséges ruhákat, és bepakoltak a hátizsákba. A tónál aztán ügyesen elmondták a foglalkozásokat vezetőFehér Györgyné Mariann néni, Kulifainé Aschenbrenner Zsuzsa néni és Szalai Csabáné Ági néni kérdéseire válaszolva, hogy mit kell tenni a kirándulás közben keletkező szeméttel, és hogy mennyiféle, vízbe illő dolog van egy igazi tóban. A hullámmozgást is megmutatták a „tó partján”, majd később az asztaloknál ülve is. Oszkár tigris egy ravasz labirintust hozott a gyerekeknek, amelyben a Kristálytótól kellett az óvodáig eljutni, de előtte még feldíszíthettek egy piciny halacskát is sok-sok pikkellyel, amit be is ragasztottak a gondosan megrajzolt hullámok közé a tóba. Mire ahhoz a feladathoz érkeztek, ahol a vízbe nem illő tárgyakat kellett egy hullámzó tavacskában áthúzni, minden kis óvodás ügyesen kiválogatta azokat.

Ám egy tó, különösen, ha igazi hullámzó vizű, biztosan ringat egy-egy csónakot vagy hajócskát. Így van ez a Kristálytó esetében is, így a gyerekek vitorlás hajót hajtogattak, amit gyönyörűen és egyedien fel is díszítettek.

A Bóbita-foglalkozások a téli szünidőt követően az iskolában folytatódnak majd.

 

Képtár > 2014-15. nevelési év > Bóbita 4.