Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

okt.
15

TANÍTÓ NÉNIK AZ OVICIRKUSZBAN

2014. október 15. (szerda)

Iskola-előkészítő foglalkozássorozatunk második állomására óvodánkban került sor. Oszkár tigris és Piri egérke feladatait a Csillag, a Liliom és a Bárány csoportban folytatták tovább nagycsoportosaink az óvó nénik – Krainhoffer Tamásné Zsuzsa néni, Szalai Csabáné Ági néni és Kulifainé Aschenbrenner Zsuzsa néni – irányításával.

Már az iskolai foglalkozáson megtudhatták a gyerekek, hogy kis barátaik ezúttal a cirkusz világával ismertetik meg őket. Ennek megfelelően először az „óvó néni-porondmesterek” jeladására különböző állatokká változtak: kis lovacskák, madárkák vagy tekergő óriáskígyók mutatkoztak be az őket meglátogató Farkas Rita és Teker Éva tanító néniknek. Ezt követően a bohócok karikáit számlálták meg és csoportosították. A számlálás tovább folytatódott az asztalnál, ahol kosárnyi gesztenyéből válogattak az óvó nénik által felmutatott dominókon szereplő számképek alapján. Együttműködési készségükről tettek tanúbizonyságot a kis óvodások a bohócos puzzle együttes kirakása során. Mire előkerültek az „oszkáros” füzetek, már nem jelentettek gondot senki számára a megoldásra váró, számlálást igénylő feladatok. A foglalkozás végén a gesztenyékből ceruzadísz készült a kis kezecskék munkája által.

A következő Bóbita-foglalkozásra az iskolában várják óvodásainkat a tanító nénik.