Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

febr.
25

A BÁNATOS HERCEGNŐ MESÉJE

2015. február 25. (szerda)


Nagycsoportosainknak köszönhetően Borsószem hercegnő megvigasztalódhatott. A nyolcadik – most ismét az óvodában megtartott – Bóbita-foglalkozáson az iskolában megismert történet szálait szőtték tovább az óvó nénik. A Bárány csoportosokat Lőrincz Ági néni, a Csillag csoportosokat Fehér Györgyné Mariann néni, a Liliom csoportosokat pedig Nagyné Racskó Ildi néni ismertette meg az iskolában elkezdett mese folytatásával, amelyben Borsószem hercegnő bánatáról hallhattak.

A leendő tanító nénik, Farkas Rita néni és Teker Éva néni, az előző foglalkozáson már sokat meséltek az ékszerekre vágyó koronás kisasszonyról, most pedig ellátogattak az óvodába, hogy a kicsikkel együtt ismerkedjenek a mese folytatásával.

Az iskolai foglalkozáson is énekelt kedves gyermekdal felelevenítésével vette kezdetét mindhárom helyszínen az új kaland, melyben először felidézték a gyerekek a korábban megismert mesét. Ezt követően előkerült egy kincses ládika, amelyben szebbnél szebb ékszerek rejtőztek. Ezeknek a karkötőknek, nyakláncoknak a segítségével ügyesen becsültek, majd számoltak a nagycsoportosok.

Az asztalokhoz ülve Oszkár tigris feladatai következtek. Itt színezni, vonalakat húzni és számolni kellett, s ezek a „munkák” – az iskolához közeledve – egyre szebben és pontosabban alakultak.

Miután a munkafüzet rajzainál változatos és különleges karkötőket, nyakláncokat és gyűrűket terveztek a gyerekek, ötleteik tovább szárnyalhattak, mikor valódi gyöngyből valódi karkötőket fűzhettek – most már a saját karjaikra.

A foglalkozás végén, az elkészült ékszerekben szívesen játszották az óvó nénik invitálására a ládikából előbukkanó gyűrűvel a kedvelt játékot: Csön-csön gyűrű…

Képtár > 2014-15. nevelési év > Bóbita 8.