Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

márc.
11

 

ÓVODÁSAINK TAVASZI PONTGYŰJTŐ ERŐPRÓBÁJA

2015. március 11. (szerda)

Az első tavaszi napsugarak mellett különleges Bóbita-foglalkozásunk is jelezte óvodásaink számára az új évszak érkezését.

Az őszi Bóbita-akadálypárjaként ismét a tornaterembe vártuk az iskolába készülő nagycsoportosokat, hogy – a tantermi és óvodai foglalkozások alkalmával – eddig megismert iskola-előkészítő feladatok történeteihez kapcsolódó ügyességi játékokban is kipróbálhassák magukat.

A sok-sok közös játék és tanulás után már ismerősként köszöntötték a gyerekek Farkas Ritanénit és Teker Évanénit, mint leendő elsős tanító néniket, de a többi tanító és tanár néni sem volt már idegen az újabb élményekre izgatottan váró ovisok számára.

A nagy, tornatermi találkozó elején valamennyien megkapták pecsétgyűjtő füzetkéjüket, melyben a színes falevél alatt már ott sorakoztak az őszi akadálypályán megszerzett jutalomnyomdázások, most pedig a tavaszi virágok alá gyűlhettek a teljesítés bizonyítékai.

Most is hat csapatra osztva, hat helyszínenbizonyíthatták a gyerekek ügyességüket, fürgeségüket. Poór Nikinéni helyszínén Borsószem hercegnő elgurult „borsószemeit”, azaz kicsi labdákat kellett akadályok között terelgetni, Csákberényi-Nagy Katanéninél a „Kristálytó” halacskáit lehetett kihorgászni, de közben nem szabadott horogra akasztani a vízi növényeket, illetve a „vízbe” került, nem oda illő tárgyakat. Teker Évanéni a „Számcirkuszba” invitálta az ovisokat, ahol azt lehetett számolniuk, hogy a különböző méretű labdákkal hányszor találnak bele a különböző méretű célpontokba. Bizony volt, akinek egészen nagy számot is fejben kellett tartani, hiszen nagyon sokszor pontosan célzott. Farkas Ritanéninél az egyensúlyérzékükre volt nagy szükségükaz iskolába készülőknek, Molnár Györgyné Erzsikenéni pedig a koordinációs létrasegítségével próbálgatta a kicsik mozgáskészségét. Dunai Ritanéni állomásán, a trambulinnálnem „csak úgy” ugráltak a kis sportolók, hanem közben nehezítő, de egyben szórakoztató feladatokat is végrehajtottak.

Mire valamennyi csapat elvégezte mind a hat helyszín feladatát, mindenki kellemesen elfáradt. Közben – a segítő negyedik osztályosoknakköszönhetően – a „menetlevélben” is összegyűltek a tavaszi pecsétek.

Bár Bóbita-akadály ebben a tanévben már nem lesz, tantermi és óvodai Bóbita-foglalkozásmég több alkalommal várja az óvodásokat. Legközelebb a tavaszi szünet előtttalálkozhatnak a gyerekek Oszkárral és Pirivel, no meg az ő feladataikat bemutató tanító nénikkel – az iskolában.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Akadály 2.