Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

ápr.
15

MERRE IS VAN AZ A FARKAS? – BÓBITA AZ ÓVODÁBAN

2015. április 15. (szerda)

Piroska és a farkas történetét szőtték tovább nagycsoportosainkkal az óvó nénik az immár 10. Bóbita-foglalkozáson.

Krainhoffer Tamásné Zsuzsa néni a Csillag csoportban, Szalai Csabáné Ági néni a Liliom csoportban és Kulifainé Aschenbrenner Zsuzsa néni a Bárány csoportban tanította játékos formában a hamarosan iskolapadba kerülő óvodásokat. Iskolánk leendő első osztályainak tanítói – Farkas Rita néni és Teker Éva néni – már valóban tanulásra érett és arra vágyó kislányokat és kisfiúkat láthatott.

Az iskolaérettség egyik jele és egyben feltétele a térirányok pontos ismerete. Sok-sok érdekes – mozgásos, éneklős és gondolkodtató – játékkal gyakorolták ezeket az óvó nénik irányítása mellett a gyerekek, miután egyéni módon átalakították az iskolai foglalkozáson hallott Grimm-mesét. Piroska és a farkas is segítette a játékokban, majd Oszkár tigris feladataiban is az iránygyakorlást, illetve a relációszavak használatát.

A jó szem-kéz koordináció az írás elsajátításához nélkülözhetetlen részképesség. Ennek fejlesztését is szolgálta a gyerekek által nagyon kedvelt, és meglepő gyorsasággal megoldott labirintus-, illetveútkereső játék. Nem csak a feladatmegoldásban, hanem egyéb szociális készségekben is sokat fejlődtek e tanév során óvodásaink. A feladatok végrehajtása közben készségesen segítséget nyújtanak egymásnak, tanácsokkal látják el társaikat, és a nyírás-ragasztás közben keletkező hulladék eltakarításában is kérés nélkül közreműködnek.

Minden Bóbita-foglalkozás valamilyen kézműves termék elkészítésével zárul, hogy ezáltal is ügyesedjenek óvodásaink, az elkészült produktum pedig később kedves emlékké vagy kis játékká válik. Most – a tavasz jegyében – színes pillangókat nyírtak papírból, majd díszítettek a gyerekek, s ezek a lepkék némi ragasztó használata nyomán ujjbábokká alakultak, hogy a segítségükkel ismét lehetőség nyíljon egy kis iránygyakorlásra.

A következő Bóbita-foglalkozásra – e tanévben utolsó iskolai alkalomként – májusban várják a tanító nénik az óvodásokat.

 

Képtár > 2014-15. nevelési év > Bóbita 10.