Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

május
13

ARANYHALACSKÁK AZ UTOLSÓ ISKOLAI BÓBITÁN

2015. május 13. (szerda)

Lassan itt a tanév vége, s így legidősebb óvodásaink is egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy iskolások legyenek. Az ősz óta zajló Bóbita-foglalkozások – az iskolában és az óvodában – abban segítették a Bárány, a Csillag és a Liliom csoportos óvodásokat, hogy közelebbről megnézhessék a tantermek világát, belekóstoljanak az iskolai életformába, és megismerkedjenek leendő tanítóikkal.

Elérkezett az utolsó olyan alkalom ebben a tanévben, amikor vendégségbe jöttek a nagycsoportosok az óvodából, hogy együtt játsszanak, okosodjanak Farkas Rita és Teker Éva néni irányításával.

Egy Benedek Elek-mesével kezdődött a foglalkozás, melyben az aranyhal kihalászása, elvesztése, majd újbóli megtalálása állt a középpontban. A mesebeli lény történetét követően „veszélyesebb” vízi élőlényeké lett a főszerep, hiszen néhány óvodás „cápává” vált, hogy elkapja a halacskaként menekülő társakat. Ám ők „varázserőt” is kaphattak a támadás ellen, mert aki együttműködött valakivel és összeérintette vele a bokáját, azt a kis „halat” nem foghatta meg a cápa. Ily módon nem csak egy jót játszottak a gyerekek, de kooperatív készségük és mozgáskoordinációjuk is fejlődött.

A halacskák a továbbiakban is fontos szerepet kaptak: számlálták, csoportosították, illetve különböző relációszavaknak megfelelően áthelyezték őket a nagycsoportosok.

Oszkár tigris feladataiban a bal-jobb irányokat gyakorolták, valamint – most már tényleg majdnem iskolásként – a hamarosan tanulandó írás előkészítését szolgáló betűelemeket rajzolgatták.

A halacskák a kézműves alkotásban is jelen voltak: nyírással, színezéssel, majd egyéni szándék és kreativitás szerint válogatott papírpikkelyekkel alakították, díszítették azokat a halakat, amelyeket aztán büszkén mutogattak ez alkalommal is mindenkinek az egyre ügyesebb kis alkotók.

Az idei – valóban – utolsó „bóbitázásra” az óvó nénik várják majd a gyerekeket és a leendő tanító néniket egy közös, mozgással egybekötött játékra.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita 11.