Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

ápr.
01

FÁK, NYULAK, BÁRÁNYOK…
BÓBITA AZ ISKOLÁBAN

2015. április 1. (szerda)

Bár a nagyobb gyermekek szeme előtt már a tavaszi szünet lebegett, óvodásaink örömmel látogattak át az iskolába egy kis „tanulásra” – azaz a Bóbita-foglalkozássorozat következő állomására.

Ez alkalommal Teker Éva néni várta a Bárány, Csillag és Liliom csoport iskolába készülő tagjait Oszkár tigris és Piri egérke feladataival.

A megérkezés örömére egy mozgással és párkeresős játékkal kísért dalt tanultak a kicsik, amelynek segítségével a testrészek neveit és a bal-jobb irányokat is gyakorolhatták. Mesével minden alkalommal találkozhatnak a kis „bóbitázók”, s ez most sem történt másként. A Grimm testvérek Piroskáról szóló történetét annak ellenére – vagy talán éppen amiatt – nagy figyelemmel hallgatták a gyerekek, hogy az éhes farkas sorsa már a mese kezdetén mindenki számára ismert volt. Mesehallgatás után az „erdőbe” érkeztek meg az apróságok, hogy felsorolják, mi mindennel is találkozhatott ott a piros ruhás kislány.
A nagycsoportosok ismét bizonyítékát adták iskolai életre való érettségüknek, amikor ügyesen jelentkezve, egymást türelmesen kivárva sorolták a növényeket, állatokat. Ezt követően az elmondottak közül néhányat a kezükbe is vehettek egy-egy színes kép formájában, hogy aztán segítségükkel a relációszavakat gyakorolják, s viszonyítsanak először a saját testükhöz, majd a székükhöz, végül a tábla elé állított „lombos fához” képest. Az erdőben sok-sok fa is van, így egyáltalán nem lepődtek meg óvodásaink, amikor különböző méretű és formájú fákat ábrázoló képeket csoportosítottak és számláltak.

Miután a lombos és fenyőfákat is többféleképpen sorra vették, az „oszkáros” munkafüzetben megszámlálták és összehasonlították az erdő alkotóit. Az erdőlakók közé a nyuszit is odasorolták a gyerekek, ám erről a kis állatkáról a közelgő húsvét is eszükbe juthatott. S ha erről az ünnepről beszélünk, a bárányt is megemlíthetjük. Óvodásaink nem csak megemlítették, hanem a foglalkozás befejező részében papírból – olló és ragasztó ügyes használatával – el is készítették a maguk húsvéti báránykáját.

Piroska történetének folytatása – a tavaszi szünetet követően – már az óvodában várja a gyerekeket.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita 9.