Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nov.
26

NAGYCSOPORTOSAINK SZÁMÁRA NINCS AKADÁLY

2014. november 26. (szerda)


Nagycsoportos óvodásaink ismét ellátogattak az iskolába, ahol ezúttal sportfoglalkozásra vártuk őket.

A tornaterembe érkező gyermekeket Farkas Rita néni és Teker Éva néni köszöntötte, akiktől a figyelmes nagycsoportosok megtudhatták, melyik tanító néninél vagy tanár bácsinál kezdik a feladatokat.

A Bóbita-akadály – ahogy a neve is mutatja – egy akadálypályát jelent, ahol csapatokban haladnak az ovisok. Ám ezeken az állomásokon nem versenyezve, hanem a mozgás öröme miatt érzett nagy jókedvben, egymást szépen kivárva, követve jutottak túl.

Ráadásul a feladatok mind-mind az óvodások életkorához illeszkedőek, ugyanakkor izgalmasak és nem mindennapiak voltak. Az egyik helyszínen trambulinon ugrálhattak, miközben egyszerű feladatokat kellett végrehajtaniuk, a másikon megemelt padon egyensúlyozhattak. Volt, ahol labdával kellett labdasátorba beletalálni, máshol a földre helyezett színes hulahoppkarikákon kellett szökdelésekkel, futással áthaladni. Nagyon tetszett a gyerekeknek a tornaszőnyegekből összeállított „vár”, ahol bukfencezhettek, „szőnyegkapun” bújhattak át. Nagy kedvvel közlekedtek az alagutakban négykézláb vagy különféle járásokkal, akár labdát is szállítva az ölükben.

Az akadálypályához „menetlevelet” is kaptak a kis sportolók, melyekbe egy-egy negyedik osztályos segítő tanuló pecsételt színes nyomdával, igazolva a feladat leküzdését. Miután mindenki füzetébe bekerült mind a hat pecsét, Éva néni és Rita néni megköszönte a nagycsoportosok aktív részvételét, megdicsérte ügyességüket, iskolába készülőkhöz méltó viselkedésüket. A menetlevelekbe kapott pecséteket lesz alkalmuk otthon is megmutatni, de még szükség lesz ezekre a „nyomdagyűjtőkre” tavasszal is, hiszen a következő Bóbita-akadályra akkor várjuk a nagycsoportos óvodásokat.

 

Képtár > 2014-15. tanév > Bóbita-akadály 1.