Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

szept.
23

NAGYCSOPORTOSAINK ISMERKEDŐ BÓBITA FOGLALKOZÁSA

2015. szeptember 23. (szerda)

Szeptember 23-án, szerdán, először találkoztak a tanító nénik, az immár hagyományosnak mondható Bóbita foglalkozás keretében, nagycsoportos óvodásainkkal.

Dunai Rita, a programsorozat állandó házigazdája Bankó Eszterrel és Lőrinczné Schvarcz Magdolnával a mozgáskotta teremben várta legidősebb óvodásainkat.

A felnőttek, miután bemutatkoztak, egy szituációs játékkal teremtettek vidám hangulatot, ily módon szemléltetve a gyermekeknek, hogy az ismerkedéshez a „nagyok világában” milyen szokások, illemszabályok köthetőek.

Ezután az ovisok bemutatkozása következett. Mikor a gyermekek a nevüket hallották, ügyesen felálltak, és megmondták óvodai jelüket is. Nagy-nagy dicséretet kapott, aki kerek mondattal válaszolt a feltett kérdésekre, így egyre több ovist ért ez a megtiszteltetés.

A gyerekek megismerkedtek a Bóbita foglalkozások két emblematikus plüssbábjával, Pirivel, a kisegérrel, valamint Oszkárral, a tigrissel. A két kis figura fogja a gyermekek kalandozásait végigkísérni a „Mesék Birodalmában”.

A tanító nénik megmutatták a kicsiknek az iskola-előkészítő foglalkozások legfontosabb kellékeit, az „Oszkár, a kistigris iskolába megy” című munkafüzetet és a névre szóló órarendeket.

A vidám esemény egy humoros, ugyanakkor, tanulságos mesével zárult. Fésüs Éva írását, a Kíváncsi királykisasszonyt Eszter néni és Magdi néni közösen olvasta fel.

A következő találkozásra – szeptember 30-án, szerdán – már az iskolában kerül sor. Kicsik és nagyok máris izgatottan várják.