Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

szept.
30

DOMINÓ ÉS BÉKAKIRÁLY
A BÓBITÁN

2015. szeptember 30. (szerda)

Szeptember 30-án óvodásaink először ülték körbe az iskola két, nekik átrendezett termében a kis munkaszigetek padjait. Igazi, komoly, iskola-előkészítő foglalkozáson vettek részt.

A tanító nénik – Bankó Eszter és Lőrinczné Schvarcz Magdolna – úgy állították össze a feladatokat, hogy a gondolkodtató feladványok megoldása közben legyen idő a mókára, daltanulásra, játékra és a finommozgásokra igen jótékony hatású alkotásra is.

A gyerekek számoltak, tudatosították az irányokat, szóbeli utasításokat követve, fegyelmezetten és nagy- nagy lelkesedéssel dolgoztak. Örömmel szaladtak a táblához közös munka közben.

A feladatok egy ismert gyermekmese köré fonódtak. A Békakirály kalandjait hallgatták meg a kicsik a tanítók tolmácsolásában, majd ügyesen válaszolgattak a történettel kapcsolatos kérdésekre is.

Megismerték Fésüs Éva „Békanótáját” megzenésített változatban, majd vidáman kígyóztak végig a felnőttekkel a padok között a dalt énekelve.

Alkotás közben ollót, ragasztót és színes ceruzát is használtak a kis békás síkbábok elkészítéséhez. A mutatós remekművekkel boldogan vonultak vissza, az iskola folyosóin keresztül, megszokott kis helyükre, az óvodába.


Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 1.