Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

okt.
14

A BÉKAKIRÁLY TÖRTÉNETE AZ ÓVODÁBAN FOLYTATÓDOTT
-
BÓBITA 2.

2015. október 14. (szerda)

A 2. Bóbita foglalkozás alkalmával az iskolában megkezdett munka folytatódott az óvodában is.

Az óvó nénik kis tárgyakat helyeztek a nagycsoportos óvodások által alkotott kör közepére. A gumiból készült óriás kirakó tavacskává, az építőkészlet kis fakútja a plüss béka lakhelyévé változott. A gyerekek az eszközök segítségével, közösen idézték fel a varázslatos békakirály történetét.

Stílusosan, vidám békaugrással mentek aztán munkaasztalaikhoz a kicsik. Ez a mozgássor egyúttal szemléltette az Oszkár munkafüzetek első feladatában szereplő vonalak ívét is. Fordított, láncszerűen összekapcsolódó csészevonalakat „írtak” le a leendő nebulók. Először csak ujjaikkal, majd ceruzájukkal is követték a vonalakat. Megszámlálták az íveket, majd rajzos dominókon a megfelelő számú pöttyöt ki is színezték.

A második feladatban hercegnőket és hercegeket állítottak párba, sajnos, mint kiderült, a füzet lapjain nem mindenkinek jutott táncpartner…

Nem úgy az ovis mulatság során, ahol senkinek nem kellett „petrezselymet árulnia”. A királylány és az elvarázsolt királyfi lakodalmán Weöres Sándor megzenésített verse szólt a hangszórókból, s a kicsik a velük együtt munkálkodó tanító nénikkel, Eszter és Magdi nénivel énekelték: „Bóbita, Bóbita táncol”. Az „öltözet” is illő volt, a bálban ugyanis minden ovis a saját maga ragasztotta, békakirályos álarcot viselte.

Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 2.