Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

24
febr. 16

BÓBITÁZÓ NAGYCSOPORTOSAINK LEGÚJABB ÉLMÉNYEI

2016. február 24. (szerda)

Február 24-én, szerdán, Bóbita-foglalkozás volt óvodánkban.

Ildi néni, Judit néni és Zsuzsa néni bábozással, illetve szerepjátékkal kezdték a munkát. A róka és a szegény ember történetét elevenítették fel oly módon, hogy kicsik és nagyok „belebújtak” a vörös bundás ravaszdi és a többi szereplő bőrébe. A gyerekek tágra nyílt, ámuló szemekkel hallgatták az iskolából már jól ismert mesét, egy új szemszögből.

Előkerült több illusztráció is, melyek természetesen rossz sorrendben szerepeltek a táblán. Azonnal izgatott diskurzus alakult ki, hogyan lehetne orvosolni a problémát.

Tízen pillanatok alatt a mező hajladozó fűszálaivá váltak, és a többiek segítségével cserélgették vagy határozták meg a sorban elfoglalt helyüket. Ily módon lehetőségük nyílt a saját testsémájukkal és az irányokkal kapcsolatos ismereteik elmélyítésére.

Ezek után körjáték következett, amihez egy mondókát is meg kellett tanulniuk az ovisoknak: „Jön a róka, ne nézz hátra! Tüzet visz a markába’. Meg ne fordulj, szépen állj, mert a róka közel jár!”

A munkaasztaloknál lévő ülőhelyeiket is dal kíséretében keresgélték a nagycsoportosok. „Szegény legény vagyok én, …” - hangzott jól hallhatóan. Érződött, hogy legidősebb óvodásaink már napok óta készültek erre az alkalomra.

A munkafüzetben összetett feladata volt az ovisoknak. Számláltak, soronként és oszloponként keresgéltek kis rajzok között, matricáztak, színeztek, irányok szerint haladtak egy sakktáblaszerű ábrán.

A kézműves foglalkozáson ragasztással és rajzolással egy pohártartó dísz készült, ami szintén rókát ábrázolt.

Búcsúzóul ismét a tanult dal hangzott el. Tartalmas és vidám órát zártak így óvodásaink.


Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 8.