Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jan.
20

A TÜNDÉRMESE AZ ÓVODÁBAN FOLYTATÓDOTT
– BÓBITA 6.

2015. január 20. (szerda)

A leendő első osztályosainkat váró tanító nénik – Bankó Eszter és Lőrinczné Schvarcz Magdi néni – ismét az óvodába látogattak, Bóbita-foglalkozásra.

Az óvó nénik egy kedves kis énekes körjátékkal kezdték a munkát. „Mély kútba tekintek…” – énekelték az ismerős dalt a kicsik. Hamarosan az is kiderült, miért pont erre az énekre esett a választás. Előző alkalommal az iskolában Holle anyó történetét mesélték el a tanító nénik, és bizony ebben kulcsszerepe volt a kútnak. Jó volt újra feleleveníteni a varázslatos tündérmesét.

Következhetett a számlálás. Cipócskákat és almákat csoportosítottak a gyerekek tálcákon, így összevetve a különböző mennyiségeket.

Előkerültek a munkafüzetek is, melyben számolós és színezős feladatokat kellett az utasításoknak megfelelően végrehajtani.

A kézműves foglalkozáson síkbábok készültek. A szorgos lány arcvonásait megrajzolták, majd a ruháját aranyszínű szívecskékkel díszítették az ovisok.

A foglakozás zárásaként ismét énekes körjátékot játszottak a gyerekek, de most már az elkészült síkbábokkal.

Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 6.