Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

márc.
23

CIPŐPÁROSÍTÁS HAMUPIPŐKÉSEN
– A BÓBITÁN

2016. március 23. (szerda)

Március 23-án ovisaink az iskolai Bóbita-foglalkozáson Hamupipőke történetét dolgozták fel.

A Grimm testvérek közismert tündérmeséjét még úgy is szívesen meghallgatták a gyerekek, hogy többségük már jól ismerte. Ez ki is derült a tanító néni kérdéseire adott válaszokból.

Mesehallgatás után az oszkáros munkafüzetben, megadott szempontok szerint kellett képeket válogatniuk a nagycsoportosoknak, majd a Hamupipőke rendetlen mostohái által szanaszét hagyott cipőket párosították, és számlálták.
Pihentetőül, a korábbi foglalkozásokról már jól ismert mondókákat elevenítették fel, mozgássorok kíséretében.

Új verset is tanultak az iskolába készülők. Weöres Sándor „Eresz alól fecske fia…” kezdetű írásának megzenésített változatát – ismétlődő mozdulatok segítségével – memorizálták.
A tavasz villás farkú, bársonyruhás hírnökeiről fotókat is nézegettek, és megbeszélték a kismadárral kapcsolatos legfontosabb ismereteket is.

Mivel Hamupipőke segítői a mese szerint madarak voltak, így ez a motívum a kézműves percekben készített tavaszi fácskán is feltűnt, melynek megalkotása során a vágást és ragasztást is gyakorolhatták ovisaink.

A gyerekek az újonnan tanult dal vidám, hangos éneklésével búcsúztak a tanító nénitől.


Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 9.