Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

10
febr. 16

BÓBITA, IMMÁR 7. ALKALOMMAL

2016. február 10. (szerda)

A 7. Bóbita-foglalkozás az iskolában zajlott.

Egy meglehetősen összetett népmesét dolgoztak fel a tanítók a gyerekekkel. A róka és a szegény ember történetében központi szerepe volt egy mérges medvének is, így nem meglepő, hogy a játékpolcokról ismert figura lett a foglalkozás központi szereplője.

A felnőttek mackós bábbal köszöntötték a gyerekeket. A mozgással egybekötött mondóka- és daltanulás során is medvés rigmusokra táncoltak a kicsik. Képeket böngésztek a kivetítőkről, és megbeszélték a kedves kinézetű állat valódi természetét.

A foglalkoztató füzetek feladataiban számláltak, párosítottak, színeztek, matricáztak, sorok között tájékozódtak a leendő nebulók. Ily módon fejlődhetett a számolási készség, számfogalom, finommotorika és a memória.

Az esemény végén pedig vágással, rajzolással, színezéssel és ragasztással készült ujjbábokkal integettek vissza a folyosókról a tudással és vidámsággal feltöltődött ovisok.


Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 7.