Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
25

BÓBITA – AKADÁLY AZ ÓVODÁSOKNAK

2015. november 25. (szerda)

Szépen felújított tornatermünkbe hívtuk nagycsoportos óvodásainkat, hogy egy jó hangulatú, sportos versenyben tegyék próbára ügyességüket.

A Bárány, a Csillag, a Liliom ésa Szivárvány csoport iskolába készülő tagjai az óvó nénik kíséretében érkeztek az iskolába, ahol egy különleges akadálypálya várta őket. Mielőtt azonban nekiveselkedtek volna a próbáknak, megkapták kis „menetlevelüket”, amelybe a teljesített feladatok után egy-egy pecsét került.

Hat állomáson várták a tanítók – köztük a tantermi Bóbita foglalkozásokról már jól ismert Bankó Eszter néni és Lőrinczé Schvarcz Magdi néni – a gyerekeket, akik nagy izgalommal, mégis fegyelmezetten sorakoztak az egyes akadályok előtt.

Szükség volt itt egyensúlyérzékre a tornapadon történő átjutáshoz, bátorságra az alagúton áthaladáshoz, de a labdaérzék sem volt hátrány, amikor a sok-sok kis labdát a labdasátorba kellett juttatni. Nagy kedvvel bujkáltak és bukfenceztek a kicsik a „szőnyegvárban”, ahol a különböző tornaszőnyegekből összeállított „építményben” hajthatták végre a kijelölt feladatot. Az egyik nagy kedvenc volt a próbák sorában a trambulin, pedig még csalafinta kérésekkel is bonyolították a tanító nénik az ugrálást.  Hogy merre is van a jobb és a bal, az a karikákban ugráláskor és futáskor volt igazán hasznos tudás.

Nem csak a tanító nénik voltak a kicsik segítségére ezen a sportversenyen. 2.b osztályosaink közül többen is „szentimrés” pólót öltöttek magukra, hogy pecsételjenek a menetlevelekbe, valamint a mozgások bemutatásával és az eszközök kezelésében végzett munkájukkal példát mutassanak a most még óvodás gyermekeknek a komoly iskolai viselkedésben.

Ovisaink kellemesen elfáradva, de az örömmel végzett mozgástól fellelkesülve térhettek vissza az óvodába. A kis sportolók máris várják a következő Bóbita-akadályt, aminek jelét, a pecsétgyűjtő kereteket, a szemfülesebbek felfedezhették a menetlevelek „tavaszi oldalán”.

Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita-akadály 1.