Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

27
jan. 16

NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK AZ ISKOLAPADBAN

2016. január 27. (szerda)

Január 27-én a nagycsoportos ovisok „iskolást játszottak” első osztályosaink segítségével.

A tanító nénik „Vidám fejtörők” címmel egy kis foglalkoztató füzetet állítottak össze, külön erre az alkalomra, mely tele volt komoly, leendő iskolásoknak való feladatokkal.

Az esemény a farsang jegyében zajlott. A gyerekek egy táncos mulatságot ábrázoló képen számláltak, téri tájékozódási, hangelemző, memóriafejlesztő feladatokat végeztek, kiegészítették a rajzokat. Oszloponként és soronként keresgéltek a mókás arcú bohócok között. „Királylányoknak való gyöngysort fűztek” színes mértani alakzatokból, vagyis ismétlődő sormintákat alkottak. A jelmezek szélvarrásaira emlékeztető hullám-, cikk-cakk, hurokvonalakat kellett átírniuk és folytatniuk írás-előkészítő feladatként.

A játékosnak tetsző, ugyanakkor kellő figyelmet igénylő feladatokat pihenésképpen időről időre megszakította egy-egy mozgással kísért daltanulás.

Az esemény különlegességét az adta, hogy az iskolapadokban hármasával ültek a gyerekek, méghozzá úgy, hogy két óvodás közé egy-egy elsős került. A legkisebb iskolások segítettek a tanító néniknek ellenőrizni a leendő első osztályosok munkáját. Az órarendeken szépen gyűltek a piros pontok.

A 4. osztályosok, nagy bánatukra, nem lehettek jelen a különleges eseményen tanítóikkal, de ajándékkal kedveskedtek az ovisoknak. Napokon keresztül nagy gondossággal készítették az aprólékos mintázatú és színezésű farsangi szemüvegeket, melyet az ovisok aztán büszkén öltöttek magukra a búcsúzkodásnál.


Képtár > 2015-16. tanév > Iskolást játszunk