Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
30/146-8990,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

27
ápr. 16

RENDRAKÁS A DÖNGŐ LÉPTŰ ÓRIÁS UTÁN – AZ UTOLSÓ ISKOLAI BÓBITÁN

2016. április 27. (szerda)

Ebben a tanévben utoljára jártak az ovisok Bóbita-foglalkozáson az iskola könyvtárában.

Oszkártól és Piritől, a foglalkozások emblematikus bábfiguráitól, szeptemberben „azt az ígéretet kapták” a kicsik, hogy „végigkalauzolják őket a mesék varázslatos birodalmán”.

Öt történetet dolgoztak fela tanító nénivel az elmúlt hónapokban a leendő iskolások. Most újra terítékre kerültek ezek a mesék.

Motivációként meghallgatták Gazdag Erzsi „Mesebolt” című versét – még megzenésített formában is. Természetesen a verseskönyv is előkerült egy „öreg, poros” könyvespolc legbelső zugából. Szívmelengető volt hallani, amint szinte mindenki boldogan közölte a „Mesebolt” képének láttán, hogy ez „nekünk is megvan otthon”.

Ez után kiderült, hogy „egy döngő léptű óriás ledöntögette a bolt polcairól a mesék kellékeit, szereplőit”.  A gyerekeknek kellett segíteniük a rendrakásban, méghozzá úgy, hogy Lőrinczné Schvarcz Magdolnatanító néni felolvasott egy-egy rövidített mesét, melynek illusztrációja a táblára került, majd ezek alá gyűjtötték a bennük szereplő tárgyak képét, csoportosítva.

Egy rövid, mozgásos, ujj-tornáztató versike gyakorlása után előkerültek a ceruzák és a munkafüzetek is, amiben egy furfangos útkeresővel és egy számlálós feladattal is ügyesen birkóztak meg az ovisok.

Végül jöhetett a sokak által kedvelt kézműves tevékenység. Bezáródó tulipánt készíthettek a gyerekek – vágással, színezéssel, rajzolással és ragasztással –, melynek kelyhében egy virág tündérke rejtőzött.

Búcsúzáskor, az ismét meghallgatott vidám dal hangjaira egész tulipánerdő emelkedett a magasba, mert mindenki szerette volna megmutatni a tanító néninek, milyen jól sikerült az alkotása.

 

Képtár > 2015-16. tanév > Bóbita 11.