Szent Imre

Általános Iskola és Óvoda
8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
22/318-232,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

okt.
19

PC PETI ÉS SÜTI CICA

2016. október 19. (szerda)

Bóbita-foglalkozásaink megújult formában zajlanak e tanévben. Nagycsoportos óvodásaink, illetve a hozzájuk – bejelentkezés után – más óvodákból csatlakozó gyermekek a „bóbitázós” szerdákon három helyszínen is ismerkednek az iskolával. Míg az iskolába készülők egyik fele Bakter Lászlóné Éva nénivel és Poór Niki nénivel mesékkel, kézműveskedéssel, fejlesztő játékokkal ügyesedik, addig a csapat másik része két csoportra osztva egészen „iskolás” foglalkozáson vehet részt. Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita néni angoloktatással várja a gyerekeket, Teker Éva néni pedig a számítógép-használat alapjaival ismerteti meg őket. A csoportok egy idő után helyet cserélnek, így aki éppen nem Niki nénivel és Éva nénivel ismerkedik, illetve okosodik, az az angol nyelvvel és az informatikával is foglalkozhat életkorának megfelelő szinten, játékos formában.

Az első angolfoglalkozáson megismerhették a gyerekek Cookie cicát, aki majd végigkíséri őket az idegen nyelvi kalandokon. A kedves kis báb most is Rita néni segítségére volt, így a kicsik hamar megtanulták a „Hello song” segítségével üdvözölni egymást, sőt, a bemutatkozás angol nyelven történő módját is megismerték. Rita néni a számokat is megtanította a kicsiknek 1-től 10-ig, s hogy ez még jobban rögzüljön, egy kis mondókát is tanultak hozzá. A sok angol dalhoz különféle, angol nyelven is elmondott mozdulat társult, vagyis már első alkalommal hasznos alapokkal kezdett épülni a kis óvodások szókincse. A foglalkozás végén már valamennyi kisgyermek angolul is elköszönt Rita nénitől, s már nélküle is énekelték, mondogatták a tanultakat.

Az informatikateremben Éva néni várta a gyerekeket. Először megismerték a legfontosabb tárgyakat, amivel majd itt foglalkoznak a későbbiekben: a monitort, billentyűzetet, egeret, majd természetesen a gyakorlatban is kipróbálták, hogyan is működik ez. Miután mindenki meg tudta mutatni a levegőbe emelt ujjacskáin, hogy melyik is a bal és melyik a jobb, valamint azt, hogyan is kell majd az ujjakkal kattintani, bemutatkozott a gyerekeknek PC Peti, aki csupa érdekes – és persze nagyon is fejlesztő – játékot hozott már erre az első alkalomra is. Az oktatóprogram segítségével horgásztak, színeztek, formákat raktak ki a gyerekek, de közben persze észrevétlenül gyakorolták az irányokat, fejlődött formaazonosítási képességük, és persze a sok kis apró kattintgatással és egérmozdulattal a finommotorikájuk is.

E sokrétű foglalkoztatás nem csak megismerteti a nagycsoportosokat a később rájuk váró iskolai feladatokkal, az iskolával, de hatékony felkészítést is jelent számukra.

Képtár > 2016-17 > Bóbita - 1./B